Categories: Stil de viaţă

Debut de viroze sau probleme cu tiroida. Cinci cauze posibile pentru senzația de nod în gât

Cauzele apariției senzației de de nod în gât pot fi variate. „Poate fi vorba de la un debut de viroză până la probleme de glandă tiroidă. Până mergeți la medic pentru a afla sursa problemei, încercaţi să evitaţi alimentele sau băuturile care vă pot irita gâtul, cum ar fi sucurile carbogazoase, mâncarea prea condimentată sau prea acră. Fumaţi mai puţine ţigări, dacă nu puteţi renunţa deloc”, explică dr. Margareta Stoica, medic ORL

Principalele cauze pentru care apare aceasta senzatie sunt:

1. O dereglare a glandei tiroide, cu anomalii vizibile la ecografie, poate reprezenta una dintre cauzele acestei senzatii neplacute. Tratamentul este stabilit de catre medicul endocrinolog in urma unor analize specifice , in cazurile grave, putandu-se ajunge la tiroidectomie.

2. Refluxul gastro-esofagian poate duce la incordarea muschilor esofagului, pentru a fi impiedicata ajungerea acidului gastric in cavitatea bucala. Chiar daca nu exista senzatia de arsura, in urma unor investigatii, printre care se va numara probabil si o endoscopie, un gastroenterolog iti poate da diagnosticul si un tratament adecvat, potrivit divahair.ro.

3. Inflamatia mucoasei faringiene, aparuta in urma diverselor afectiuni acute sau cronice, cum ar fi rinitele, amigdalitele si sinuzitele. Un medic ORL-ist este in masura sa stabileasca cu exactitate cauza si ce trebuie facut in acest caz.

4. Leziunile mucoasei faringiene, cauzate de o trauma, cum ar fi inghitirea unui os de mici dimensiuni sau a unei bucati dintr-un aliment dur, reprezinta o alta cauza care poate sta la vaza senzatiei de nod in gat.

5. Nu in ultimul rand, stresul este un factor determinant in cazul acestui simptom neplacut. Starile de anxietate si de nervozitate pot fi insotite de senzatia de nod in gat, iar in cazul in care apar si atacurile de panica, este indicat sa ceri sfatul unui psihoterapeut. Stresul poate cauza si agrava o multime de afectiuni, fie ele chiar si in stadiu incipient.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

48 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: