Din cuprinsul articolului
De la stimularea imunității la îmbunătățirea sănătății pielii: află care sunt beneficiile pentru sănătate ale sucului de morcovi
Morcovii au fost întotdeauna cunoscuți ca fiind benefici pentru ochi, dar lista proprietăților benefice pentru sănătate nu se termină aici. Vitaminele, mineralele și antioxidanții prezenți în aceste legume sunt benefice și pentru alte părți ale corpului.
Au un conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi și le puteți include și în dieta dumneavoastră obișnuită. De asemenea, morcovii sunt bogați în vitaminele A, C și K; toate acestea sunt cunoscute ca fiind extrem de benefice pentru piele.
Mai mult, morcovul are pigmenți carotenoizi numiți luteină și zeaxantină, care ajută la combaterea daunelor radicalilor liberi din organism. Ca și leguma în sine, sucul de morcovi este și el benefic pentru organism.
De la stimularea imunității la îmbunătățirea sănătății pielii: află care sunt beneficiile pentru sănătate ale sucului de morcovi
Iată, în cele ce urmează, care sunt beneficiile pentru sănătate ale sucului de morcovi.
1. Îți întărește imunitatea: Vitaminele A și C prezente în suc pot ajuta la prevenirea daunelor radicalilor liberi în organism. De asemenea, conține vitamina B6, care este benefică pentru imunitatea organismului.
2. C0ntribuie la reglarea glicemiei: Consumul de suc de morcovi ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și este, de asemenea, bun pentru bacteriile intestinale care sunt asociate cu diabetul. Sucul are, de asemenea, un indice glicemic scăzut, ceea ce face din aceasta o alegere sănătoasă.
3. Este bun pentru sănătatea pielii: Sucul de morcovi conține vitamina C care ajută la îmbunătățirea producției de colagen în piele și permite elasticitatea pielii. De asemenea, antioxidanții prezenți în piele ajută la protejarea pielii de deteriorare.
4. Reduce riscul bolilor de inimă: Sucul de legume are potasiu prezent în el, care ajută la dilatarea vaselor de sânge și care ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale și, de asemenea, la prevenirea șanselor de accident vascular cerebral. În același timp, antioxidanții prezenți în el ajută la reducerea oxidării lipidelor.