Din cuprinsul articolului
Stafidele care sunt cunoscute și ca kismis în cultura hindi sunt struguri negri uscați. Au fost folosite în deserturile indiene pentru a adăuga aromă și dulceață preparatelor. Cu toate acestea, importanța și beneficiile lor pentru sănătate au fost recunoscute, iar astăzi sunt mai mult decât ingrediente dulci folosite în deserturi. Sunt pline de vitamine și minerale.
Stafidele sunt o sursă excelentă de fibre solubile și acid tartric. Proprietățile antiinflamatorii ale stafidelor îmbunătățesc funcția intestinală și reglează echilibrul bacteriilor din intestin.
Proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamina C, magneziu, fosfor și sodiu se găsesc din abundență în stafide. Având în vedere valorile nutriționale și beneficiile pentru sănătate ale stafidelor, devine important să încorporezi stafidele în dieta ta zilnică.
Cel mai simplu mod de a le incorpora este prin consumul de apa kismis sau apă cu stafide.
Înainte de a sări la beneficiile pentru sănătate ale consumului de apă de stafide, trebuie să știi cum să prepari apa de stafide. Stafidele înmuiate ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge fără a adăuga calorii suplimentare. În plus, ajută la pierderea în greutate. Puteți să le mâncați și ca o gustare, deoarece reprezintă o alternativă excelentă pentru zahăr.
Fierbeți 2 căni de apă într-o tigaie. Adăugați 15-30 de stafide și lăsați-o la macerat peste noapte. Dimineața, strecurați apa și încălziți-o. Bea această apă de stafide pe stomacul gol. Puteți adăuga lămâie în apă pentru a-i spori aroma.
Este indicat să nu mâncați nimic în următoarele 30 de minute după ce ați băut stafide de apă.
Bea această apă dimineața pentru a te bucura de beneficiile pentru sănătate, demonstrate științific, menționate mai jos.
Dacă ai obiceiuri de viață nesănătoase, cum ar fi consumul de alcool și băuturi răcoritoare, atunci trebuie să adaugi apă de stafide în dieta ta, deoarece băuturile răcoritoare și alcoolul au un efect dăunător asupra ficatului tău. Apa Kishmish și stafidele înmuiate sunt bogate în bioflavonoide. Îți mențin sănătatea ficatului prin curățarea sângelui și detoxifierea acestuia.
Stafidele înmuiate ajută la purificarea sângelui, stimulează funcțiile biochimice ale ficatului și elimină toxinele din organism.
Consumul de apă de stafide înmuiată cel puțin o dată pe zi reduce riscul de boli de inimă.
Pofta de mâncare este unul dintre obstacolele majore în calea ținerii unei diete pentru pierderea în greutate. Este normal să ai senzații de foame pe măsură ce reduceți substanțial numărul de calorii din dietă.
Cel mai frecvent, acest lucru duce la consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi și zahăr, ceea ce anulează întregul scop al dietei tale. Prin urmare, adăugarea apei de stafide înmuiate în dietă ajută la pierderea în greutate în aceste 3 moduri:
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…