Sari la conținut

DE LA ASIATICI: Masajul cu roci vulcanice, terapia care echilibrează energiile. În ce boli ajută

^ Durerile reumatice, Insomniile, herniile de disc răspund bine la terapiile cu pietre calde, însă sunt și persoane care pur și simplu nu sunt receptive
T

Andreea Ciulac

Probleme pe care medicina modernă nu reușește să le astâmpere își pot găsi rezolvarea prin masajul cu pietre calde, o terapie blândă, al cărui principal avantaj este că nu prezintă efecte secundare. „Nu este pentru toată lumea, unii pur și simplu nu sunt receptivi”, dezvăluie o hibă medicul Corneliu Moldovan, directorul Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă din București.

Masajul cu pietre calde, o practică deja împământenită în țări orientale, reprezintă încă o eningmă pentru majoritatea românilor. Cei care l-au încercat știu însă că, efectuată ca la carte, terapia îți ia durerea cu mâna. „În primul rând, nu se folosesc orice fel de pietre, ci pietre din tuful vulcanic (o rocă rezultată în urma sedimentării compușilor vulcanici-cenușă, nisipuri). În plus, contează mărimea și așezarea lor”, mai arată expertul Corneliu Moldovan.

Potrivit acestuia, dispunerea în forme geometrice a pietrelor  pe zonele de acupunctură le sporește vizibil acțiunea. „Se mai numesc și puncte chakra, localizate în diverse regiuni vitale ale corpului. Pietrele nu fac decât să dirijeze energia din aceste zone, scoțând excesul sau rezolvând un deficit”, explică specialistul. Masajul propriu-zis se desfășoară mai simplu decât pare.

Pregătite în apă fierbinte

Înainte de a fi aplicate pe corp (în special pe spate, gât și brațe) pietrele sunt încălzite în apă la o temperatură de 120 – 150 de grade.

În funcție de persoană, rezultatele pot fi spectaculoase sau pot lipsi cu desăvârșire. Profesorului Corneliu Moldovan a încercat terapia de curând, pe propria piele. „Aveam o hernie de disc dureroasă și m-am trezit că după vreo săptămână de masaje cu pietre calde eram complet refăcut. Sfătuiesc pe toată lumea să încerce, pentru că nu are nicio containdicație”, mai spune specialistul.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel