Sari la conținut

De ce zahărul ne face mai agresivi? Un renumit medic explică: Lucrurile se complică

gogosi
Sursa foto: arhiha doctorulzilei.ro
produsele cu zahar

De ce zahărul ne face mai agresivi? Un renumit medic explică: Lucrurile se complică

„Spune-mi ce mănânci ca să știu cum ești”, atenționează dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist. Potrivit acesteia, există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm.

„Spune-mi ce mănânci ca să știu cum/cine ești. Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime”, ne atenționează medicul.

Dr. Bilic: NU zahărul ne hrănește mintea

Mihaela Bilic, medic
Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

Dr. Bilic mai spune că „nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente”, a scris medicul, pe un cont de socializare.

Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi, susține cunoscutul nutriționist.

„Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem <șterși>… simpli spectatori ai existenței noastre. Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in”, recomandă Mihaela Bilic.

„Un lucru e sigur”, susține dr. Mihaela Bilic: „avem doar beneficii pentru sănătate dacă consumăm mai puțin zahăr și mai multe grăsimi Omega 3. Și recunosc că aș fi fericită să mă trezesc într-o lume devenită brusc tolerantă și calmă… chiar dacă asta ar presupune o revoluție alimentară”, concluzionează nutriționostul, pe Facebook.

Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine

Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr.

„Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determină un comportament agresiv și o agitație excesivă, neuroștiința ne confirmă acest aspect. Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere.

La polul opus, cei care consumă puține proteine și pun accentul pe zahăr și dulciuri, au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic și se erijează frecvent în <apărători ai dreptății>.

Poate că aceste observații sunt simple coincidente, e greu de crezut că alimentația ne poate influența determinant comportamentul și caracterul”, conchide dr. Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel