Categories: Ştiri sănătate

De ce unele persoane nu dezvoltă un nivel optim de anticorpi COVID?

Anticorpii COVID se pot dezvolta atât în urma imunizării artificiale, prin vaccin, cât și după infectarea propriu-zisă cu virusul, prin recuperare. Specialiștii susțin că un nivel optim de anticorpi COVID este necesar pentru a fi imuni în fața unei infectări ulterioare. Cu toate acestea, se pare că anumite persoane nu dezvoltă o cantitate suficientă.

Potrivit unui studiu efectuat în România, anumite persoane nu dezvoltă un nivel optim de anticorpi în urma vaccinării anti-COVID. Acest lucru poate fi influențat de grupa de sânge și, de asemenea, de bolile cronice de care persoanele pot suferi.

Prof. dr. Ioan Gherghina, specializat în Imunologie- Alergologie, a explicat de ce se întâmplă acest lucru, susținând că există 3 gene care dau sensibilitate.

De ce unele persoane nu dezvoltă un nivel optim de anticorpi COVID după vaccinare?

„Într-adevăr, anumite persoane dezvoltă o cantitate mai mică de anticorpi, de limfocite activate pentru protecție. Sunt mai multe cauze. Una dintre ele este epuizarea odată cu vârsta. Sistemul nostru imun în primele săptămâni și luni de viață, și ani de viață, se maturizează. După aceea în adolescență și în perioada de adult este în maximă activitate. Aici obținem cei mai buni anticorpi și cea mai mare protecție după vaccinare.

Pe măsură ce se înaintează în vârstă se micșorează și posibilitatea de reacție a sistemului imun. Este o descoperire recentă care arată că există 13 gene care ne fac vulnerabili în fața infecțiilor virale, dintre care 3 determină sensibilitate deosebită față de infecția cu noul coronavirus. la acestea se mai adaugă 2 gene, descoperite de cercetătorii britanici.

Noi nu știm care persoane au asemenea gene și atunci aceasta ne obligă și mai mult să promovăm vaccinare pentru că cu prioritate trebuie vaccinate aceste persoane care sunt vulnerabile, printre care și cele care au comorbidități. (…)

Fiecare avem grupa de sânge care e determinată genetic și atunci trebuie să știți că istoric, vedeți dvs. dacă determinăm la câteva persoane e o grupă sangvină, vedem că sunt mai numeroase într-o grupă și mai puțin numeroase în altele. asta ține de vulnerabilitatea în primul rând în fața infecțiilor a fiecărei grupe sangvine. Așa se întâmplă și aici, grupul 0 este mai vulnerabil față de acest coronavirus”, explică specialistul la Realitatea Plus, citat de DC News.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

4 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

34 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: