Categories: Ştiri sănătate

De ce unele persoane au reacții mai puternice la vaccinul anti-COVID? „Este foarte posibil să facem parte din acel procent de 4-5% despre care se discută de mortalitate”

Încă de la începutul campaniilor de imunizare împotriva Covid-19 s-au raportat numeroase reacții mai puternice la vaccinul anti-COVID. Acest lucru, spune un specialist, este un indicator important pentru severitatea formei de boală pe care o persoană ar fi dezvoltat-o dacă nu era vaccinată.

Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, susține pentru Digi24 că anumite persoane dezvoltă reacții mai puternice după imunizare pentru că și în cazul infectării, fără vaccinare, ar fi dezvoltat o formă mai gravă de Covid-19.

De ce unele persoane manifestă reacții mai puternice la vaccinul anti-COVID?

„Oamenilor le este frică atunci când știu că li se poate întâmpla ceva. Dar noi trebuie întotdeauna să punem în balanță ce se întâmplă în cazul bolii și ce se întâmplă în cazul vaccinării. Dacă facem boala fără să fim vaccinați, este foarte posibil să facem parte din acel procent de 4-5% despre care se discută de mortalitate.

Nu mai vorbim și de efectele secundare, de reacțiile grave, de situația în care ai complicații în cazul în care faci boala. În fiecare zi vedem numărul de cazuri din ATI, numărul de decese”, explică dr. Sandra Alexiu, conform Digi24.

Reacțiile post-vaccinare, un indiciu important asupra formei de boală pe care o persoană ar fi manifestat-o în cazul infectării

„Gândiți-vă că o persoană care are o reactivitate imună deosebită și face o reacție adversă crescută la un vaccin înseamnă că ar fi avut o reacție exagerată mai ales în cazul bolii.

Așa încât, dacă punem în balanță faptul că faci febră sau subfebră, te dor mușchii, te doare capul, ai două zile în care nu ești foarte bine după vaccinare, cu ceea se întâmplă în cazul bolii și cu posibilitatea de a fi printre cei numărați zilnic la decese sau la ATI, (…) asta cred că ar trebui să fie chestiunea cu care să combatem temerile”, a adăugat dr. Sandra Alexiu.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

18 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

38 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

58 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: