De ce trece timpul mai rapid când îmbătrânim

Din cuprinsul articolului

De ce trece timpul mai rapid când îmbătrânim. Profesorul Adrian Bejan, unul dintre savanții lumii, explică din ce cauză se comprimă timpul și trece mai repede.
De ce timpul trece mai repede pe măsură ce îmbătrânim? Cum evoluează viața pe pământ? Sunt întrebări care frământă întreaga planetă și care, paradoxal, au o explicație în fizică.
Adrian Bejan, profesor universitar american de origine română, uimea întreaga planetă, acum câțiva ani, cu o teorie incredibilă prin care oamenii de știință pot înțelege mai ușor cum evoluează viața pe Pământ.
Singurul român din galeria primilor 100 de mari savanți ai lumii și unul dintre cei mai importanți membri ai elitei academice mondiale a dezlegat, la” Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, câteva dintre misterele timpului și a vorbit despre teoria sa care a revoluționat lumea, Legea constructală.
Adrian Bejan a explicat  teoria sa privind comprimarea timpului: “Ce este timpul? Această percepție,  faptul că prin organele noastre de simț, noi observăm și reținem schimbări.
Acest lucru se numește timp. Vorbim despre aceste percepții că ceva s-a schimbat.  De exemplu,  când suntem mici într-un mic coșuleț,  ați văzut copiii care sunt proaspăt născuți? Ochii lor sunt în continuă mișcare.

Explicație simplă

E ca și cum ochii lor aparțin unui aparat de fotografiat care face click- click-click foarte rapid și creierul, care de fapt crește în acea perioadă, este obișnuit cu multe imagini în timpul zilei.
Pe măsură ce creștem,  frecvența,  adică numărul acestor imagini, deci intervalul de timp dintre click-uri se lărgește,  pentru că distanța dintre retină și creier crește, de fapt tot  corpul întreg devine mai mare și deci  distanța de parcurs dintre organul care simte și creier  devine mai mare.
Din această cauză, timpul parcurs dintre retină și creier crește. Asta înseamnă că  timpul fix dintre zori și apus,  când omul se duce la culcare,  dă impresia că trece prea repede.
Când îmbătrânim, acest acest interval de timp dintre imagini, adică schimbări, devine și mai mare pentru că tot omul îmbătrânește, adică viteza acestui semnal de la organ la creier scade.

Tot așa,  pe măsură ce îmbătrânim,  frecvența activității musculare devine mai mai mică.
Vedeți asta prin orice jucător de fotbal, care fuge din ce în ce mai încet pe măsură ce devine mai bătrân și deci și această impresie că soarele a dispărut prea devreme se accentuează”, a explicat profesorul Adrian Bejan, singurul român membru al elitei academice la nivel mondial.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

13 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

33 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

53 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: