Sari la conținut

De ce trebuie ca adulții în vârstă să rămână activi fizic? Motive pentru a face mai multă mișcare

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

De ce trebuie ca adulții în vârstă să rămână activi fizic? Bătrânețea este însoțită de multiple probleme de sănătate dar există modalități viabile care te pot ajuta să ocolești boala și chiar îți poți crește longevitatea.

După o anumită vârstă, mobilitatea și agilitatea oamenilor în vârstă se reduc semnificativ. Bătrânețea este unul dintre principalii factori din spatele acestui lucru. Din cauza lipsei de activități, corpul poate deveni și mai imobil și gazdă a bolilor.

Conform recomandărilor OMS, oamenii în vârstă de peste 65 de ani ar trebui să practice cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată sau intense, sau cel puțin 75 de minute de mișcare de intensitate crescută, sau o combinație de mișcare moderată și viguroasă pe săptămână.

6 motive pentru care adulții în vârstă trebuie să rămână activi fizic

Iată câteva motive pentru care oamenii în vârstă nu ar trebui să renunțe la activitatea fizică.

Previne bolile cronice: Bolile cronice precum osteoartrita, hipertensiunea arterială, diabetul sau alte probleme pot apărea în timpul bătrâneții. Dar, dacă ești activ și în formă, s-ar putea să îi poți alunga.

Întărește sănătatea imună: Este binecunoscut faptul că exercițiile fizice pot ajuta la stimularea sănătății imunitare. Dacă mâncați bine, evitați alimentele și băuturile toxice și faceți exerciții zilnice, nu numai că veți putea alunga bolile grave, ci și veți trăi mai mult.

Sănătatea digestivă: Exercițiile fizice sunt foarte bune pentru sănătatea ta digestivă. Este cunoscut că ajută la stimularea metabolismului, digeră alimentele mai repede, ajutându-vă astfel să vă mențineți greutatea. Acest lucru vă va ajuta să evitați probleme precum obezitatea, colesterolul și hipertensiunea arterială.

Reducerea durerii: Rămâneți activi îi va ajuta pe adulții în vârstă să facă față simptomelor dureroase. Există probleme precum dureri de spate, dureri de artrită, dureri musculare sau alte dureri care sunt comune în rândul persoanelor în vârstă. Dar, acestea pot fi prevenite prin activități fizice.

Sănătate cognitivă mai bună: Exercițiile fizice ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății cognitive. Se știe că stimulează concentrarea, puterea memoriei, rezistența și sănătatea generală a creierului.

Longevitate: Exercițiile ajută la creșterea longevității? Raspunsul este da. Dacă corpul tău nu are boli cronice, creierul tău este sănătos și ascuțit, iar mușchii tăi sunt puternici, automat vei trăi mai mult.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel