Categories: Ştiri sănătate

De ce susține Mihaela Bilic că e bine să adaugi lapte în cafea

Lapte în cafea? Zahărul schimbă în rău nutrienții din organism, accentuează sinteza de grăsime de depozit și crește colesterolul în sânge, adică ai probleme de parcă ai mânca slănină pe pâine. Nu există un zahăr mai bun sau mai sănătos ca altul, în el nu există decât calorii goale, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic.

Lapte în cafea. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să beți cafeaua amară. O puteți îndulci cu lapte, deși are o putere de îndulcire mai mică decât zahărul, măcar nu îngrașă și nu crește colesterolul.

Lactoza, un zahăr cu efect probiotic. Zahărul clasic este un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză (idem mierea). Zahărul din lapte e tot un dizaharid format din glucoză și galactoză. Asemănătoare și totuși atât de diferite. Fără prezența fructozei glucidele devin sănătoase și nepericuloase pentru siluetă!
Lactoza are o putere de îndulcire de 6 ori mai mică față de zahăr, are indice glicemic mic, nu produce secreție de insulină și nu îngrașă. Ba mai mult, cu lactoza se hrănesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, îmbunătățește digestia și crește imunitatea. Un aport de lactoză mai mic de 3g/zi poate pune în pericol sănătatea întregului organism.
În lapte există și oligozaharide, glucide mai mari decât lactoza, care nu pot fi digerate și ajung în colon. Aici fermentează și produc un mediu acid cu rol anti-infecțios, deci balonarea nu e întotdeauna ceva de rău:) Tot ele funcționează ca o „sugativă” protejând mucoasa intestinală de bacterii și toxine.
Deși conține 87% apă, laptele conține factori esențiali pentru echilibrul și imunitatea intestinală. Fie că e dulce sau acru, iaurt sau brânză proaspată, găsiți o formă de lapte care să vă placă…pentru că face bine:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook. 

 

Recent Posts

Atenție la produsele de post! Nutriționiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest aliment consumat de români

Grăsimile hidrogenate, cunoscute și ca grăsimi trans, sunt un ingredient frecvent întâlnit în produsele de…

6 minute ago

Când ajung deciziile de pensionare pentru dosarele depuse după 1 septembrie 2024?

Pensionarii care au depus dosarele de pensionare începând cu 1 septembrie 2024, data intrării în…

36 de minute ago

Informații terifiante ies la iveală: Ce religie era Silviu Prigoană și ce i-au putut să îi scrie pe piatra funerară de lux

Silviu Prigoană, cunoscut pentru implicarea sa în afaceri și în spațiul public, a avut o…

o oră ago

Alertă medicală: numărul cazurilor de rujeolă a crescut vertiginos la nivel mondial

În 2023, numărul cazurilor de rujeolă la nivel global a crescut semnificativ, ajungând la aproximativ…

2 ore ago

Alegeri prezidențiale 2024. Cine este Ana Birchall, candidată independentă la alegerile prezidențiale 2024

Ana Birchall, fost ministru al Justiției și actualmente candidată independentă la alegerile prezidențiale din 2024,…

2 ore ago

3 astrologi lansează aceleași avertisement pentru nativi: vin zile grele! Se recomandă MARE ATENȚIE

Avertismente și provocări pentru toate zodiile. Conform astrologilor Cristina Demetrescu, Mihai Voropchievici și Mariana Cojocaru,…

3 ore ago

Citeste si: