Din cuprinsul articolului
De ce sunt recomandate consumul alimentelor bogate în potasiu. Sfaturile specialiștilor!
Nutriţia este un determinant al stării de sănătate, iar natura ne oferă legume şi fructe care ne ajută în vindecare. De cele mai multe ori, acestea se găsesc în forma sau culoarea organelor ale căror afecţiuni le tratează.
Medicii spun că o cantitatea potrivită de potasiu în dieta ta, te va ajută să te menții sănătos, deci este esențial să consumi o mulțime de alimente bogate în potasiu, potrivit publicației TheHealthy.com.
Fasole albă
Doctorul Van Horn spune că majoritatea leguminoaselor sunt bogate în potasiu, inclusiv mazărea, alunele (nesărate), lintea și diferitele tipuri de fasole.
Fasolea albă are un conținut deosebit de ridicat, cu 1.540 de miligrame la o porție de 100 de grame. Leguminoasele precum fasolea albă sunt, de asemenea, surse excelente de proteine pe bază de plante, vitamine B și fier.
Cartoful dulce
Acest carbohidrat sănătos este versatil și plin de nutrienți precum vitamina B6 și magneziu. O ceașcă de piure de cartofi dulci conține, de asemenea, 950 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă mai mult de 20% din necesarul zilnic. Doar asigurați-vă că îl mâncați cu piele, pentru a obține încărcătura completă de nutrienți a legumelor rădăcină.
Avocado
Avocado are beneficii sunt impresionante. Acest fruct este o sursă concentrată de mulți nutrienți, inclusiv grăsimi sănătoase, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale. Cu aproximativ 690 de miligrame de potasiu într-un singur avocado, acestea aduc aproape 15% din necesarul zilnic de potasiu în farfurie.
Apa de cocos
Apa de cocos a devenit o băutură populară pentru sănătate. Este gustoasă și are un conținut scăzut de zahăr și ridicat de electroliți. Corpul are nevoie de electroliți pentru a-și echilibra pH-ul și pentru a menține funcționarea nervilor, a inimii și a mușchilor.
Unul dintre acești electroliți este potasiul. Consumul unei căni (240 grame) de apă de cocos va oferi 600 mg de potasiu. Conținutul ridicat de electroliți al apei de cocos o face o băutură excelentă pentru rehidratare după activități fizice intense.
Banane
Bananele sunt cunoscute ca fiind o sursă bună de potasiu. O banană are 451 mg de potasiu. Acest fruct gustos este, de asemenea, bogat în vitamina C, vitamina B6, magneziu, fibre și antioxidanți.
Portocale și suc de portocale
Citricele precum portocalele sunt recunoscute pentru un conținut ridicat de vitamina C, dar sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu. O cană (248 grame) de suc de portocale oferă 496 mg de potasiu. De asemenea, este bogat în folat, vitamina A, tiamină și antioxidanți.
Scoici
Scoicile sunt o sursă excelentă de potasiu. O porție de 85 grame de scoici are 534 mg de potasiu. Scoicile sunt, de asemenea, extrem de bogate în alți nutrienți. O porție oferă 78% din DZR pentru seleniu și depășește DZR zilnică pentru fier și vitamina B12.
Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și au un conținut ridicat de grăsimi Omega-3 sănătoase, care sunt asociate cu diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, precum și a altor factori de risc.
Somon
Somonul este un aliment extrem de hrănitor. Este plin de proteine de înaltă calitate, grăsimi omega-3 sănătoase și multe vitamine și minerale, inclusiv potasiu. Jumătate dintr-un file de somon (178 grame) oferă 684 mg de potasiu.
O dietă bogată în pește gras a fost, de asemenea, legată de diverse beneficii pentru sănătate, în special un risc scăzut de boli de inimă.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…