Din cuprinsul articolului
Despre ouă de prepeliță putem vorbi numai la superlativ. Nu au contraindicații și nu au efecte nedorite asupra organismului. Mai mult decât atât, conținutul lor chimic este unul incredibil de bogat, raportându-ne la dimensiunea lor față de cea a ouălor de găină.
Un ou de prepeliţă are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. De aceea, sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină. Ouăle sunt folosite încă din antichitate de chinezi şi egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronşic şi infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete şi cure de slăbire, afecţiuni hepatice, cardiace şi gastrice.
Chiar şi copiilor le sunt indicate, pentru că întăresc imunitatea şi ajută la fixarea calciului în oase, iar, în timpul examenelor, îmbunătăţesc memoria.
Faţă de oul de găină, oul de prepeliţă conţine:
Prin urmare, oul de prepeliţă este mai proteic.
Deci, iată că, oul de prepeliţă este cu mult mai nutritiv decât oul de găină.
De asemenea, oul de prepeliţă conţine:
„Oul de prepelita este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, care se gasesc si in uleiul de peste si in cel de floarea-soarelui”, completeaza Andreea Tocan, medic diabet, nutritie si boli metabolice.
Acizii grasi amintiti permit dezvoltarea echilibrata a organismului. Cel mai bine este sa consumati ouale fierte, cu galbenus moale, deoarece valoarea nutritiva este mai mare. Daca galbenusul este tare, oul devine indigest si nu se mai asimileaza bine.
Evitati sa consumati ouale crude.
„Oul crud contine avidina, o substanta care impiedica absorbtia vitaminelor. In plus, unele persoane sunt alergice la ouale crude”, mai spune dr.Andreea Tocan .
Persoanele sanatoase pot consuma pana la sase-sapte oua pe saptamana, iar cele care sufera de diverse afectiuni trebuie sa urmeze indicatiile medicului.
Ouăle de prepeliţă conţin colesterol de înaltă densitate (HDL), care este considerat benefic pentru organism spre deosebire de ouăle de găină care conţin şi colesterol de joasă densitate (LDL). Ouăle de prepeliţă îmbunătăţesc sănătatea şi tonusul general, oferă energie organismului.
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…