Sari la conținut

De ce sunt atât de bune murăturile, în sezonul rece

Specialiştii le recomandă în special, după o masă pe bază de carne şi grăsimi. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.

Gogonelele, castraveţii şi varza murată sunt excelente surse de vitamina C în sezonul rece. Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele. Un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul, dermatitele şi previne cancerul de colon. De asemenea, condimentele utilizate de gospodine la prepararea murăturilor sunt foarte importante. Mărarul este bogat în flavonoizi care ajută foarte mult organismul, seminţele de muştar sunt cunoscute pentru rolul lor important în procesul digestiv, însă, se pare, că ele ajută şi la prevenirea Alzheimerului, iar usturoiul are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism.

Specialiştii recomandă murăturile în orice dietă datorită numărului mic de calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel