Sari la conținut

De ce spunem „Amin” la sfârșitul unei rugăciuni și ce înseamnă acest cuvânt! Nu mulți cunosc acest detaliu!

Numeroși credincioși din religiile monoteiste, nu doar creștini, ci și evrei si musulmani spun „Amin”, uneori și la începutul unei rugăciuni, de cele mai multe ori la sfârșitul ei.

Unii îl rostesc mecanic, ca o parte a rugăciunii neînțelească. Cu ”Amin” se încheie rostirea crucii – ”În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, Amin”.

De ce ”Amin”? Cuvântul acesta care vine din ebraica veche este spus pentru a exprima solemn o omologare sau intelegere.Este derivat din ebraicul āmēn care înseamna „adevărat”,”cu sigurantă” „fără îndoială”.

„Amin” este găsit atât in Vechiul cât si in Noul Testament.În ziua de azi crestinii,iudeii si islamii toti folosesc versiunea acestui cuvant si vor sa zică prin asta „asa este” sau „asa sa fie”. Este un angajament în fața Domnului, dar și o exprimare a convingerii că tot ce ai spus în rugăciune se va împlini!

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel