Din cuprinsul articolului
În această perioadă a anului, gospodinele din România își pregătesc murăturile pentru iarnă, iar varza murată este una dintre cele mai populare alegeri. Un truc ingenios, folosit de gospodinele cu experiență, este adăugarea câtorva boabe de orez în butoiul cu varză.
Acest mic secret are un rol important în procesul de fermentare. Boabele de orez conțin bacterii lactice benefice, esențiale pentru fermentația naturală a verzei murate. Aceste bacterii ajută la obținerea unui gust mai intens și savuros, specific verzei murate bine fermentate. Mai mult, ele contribuie la prevenirea dezvoltării bacteriilor dăunătoare și a agenților patogeni care ar putea compromite calitatea murăturilor.
Prin urmare, adăugarea boabelor de orez nu doar că îmbunătățește gustul varzei murate, dar și protejează murăturile, asigurând o conservare mai bună pe parcursul iernii, susține Click!.
Orezul poate fi un ingredient secret pentru a obține o varză murată delicioasă, dar nu este singurul truc pe care gospodinele îl folosesc pentru a îmbunătăți gustul și calitatea murăturilor. În plus față de orez, există mai multe ingrediente care pot adăuga savoare și textură varzei murate:
Combinarea acestor ingrediente speciale nu doar că îmbunătățește gustul verzei murate, dar contribuie și la păstrarea prospețimii și calității acesteia pe întreaga perioadă a iernii.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…