Din cuprinsul articolului
Ți s-a întâmplat vreodată să ți se înfunde urechile în timpul zborului cu avionul? Ei bine, nu ești singurul. Există studii care arată că 10% dintre adulți și 22% dintre copii experimentează modificări ale timpanului după un zbor.
Acest disconfort uneori extrem de dureros care apare în timpul zborului este cunoscut sub numele de „ureche de avion”. De obicei apare după decolarea aeronavei și atunci când aceasta coboară pentru aterizare.
De și este comună, urechea de avion îi afectează pe oameni în moduri diferite. Unii pot simți o presiune puternică, alții experimentează durere, în timp ce alții se plâng doar de un ușor disconfort. Există și persoane care nu simt această durere deloc.
În majoritatea cazurilor această senzație neplăcută dispare odată ce avionul a aterizat și presiunea aerului a fost egalată.
Simptomele sunt cauzate de dezechilibrul de presiune dintre presiunea aerului din urechea medie și presiunea aerului din mediu cauzat de schimbările rapide ale presiunii aerului.
În acest context, urechile noastre nu pot acționa suficient de repede din cauza schimbărilor rapide ale presiunii aerului. De exemplu, atunci cand un avion urcă, presiunea aerului scade și provoacă stres pe o parte a timpanului, care poate fi dureroasă.
Simptomele comune includ:
Simptomele mai puțin severe se rezolvă adesea rapid de la sine sau cu ajutorul câtorva metode de autoîngrijire. Este de remarcat faptul că aceasta afecțiune poate afecta una sau ambele urechi.
Trebuie evidențiat faptul că efectele urechii de avion vor fi resimțite mai tare atunci când zbori cu avionul fiind răcit, cu sinusuri înfundate, infecție a urechii sau orice alte simptome care afectează urechile sau nasul.
Prin urmare, pentru a ameliora simptomele urechii de avion, este important să știi cum să egalizezi presiunea din interiorul și din exteriorul urechii.
Iată câteva tehnici simple care te vor ajuta sa faci față înfundării urechilor în timpul zborului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…