Din cuprinsul articolului
De ce se încheie o relație. Lidia Fecioru a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt cele mai importante motive care duc la despărțire.
„Sunt mult mai multe motive care duc la despărţire, însă acestea sunt cele mai importante.
Primul ar fi atunci când partenerii se retrag în timpul certurilor. Aceasta este o chestie defensivă, care nu face altceva decât să pună toată presiunea sub preş. Aici, creşte tonul, pentru că oamenii se îndepărtează.
O ceartă neîncheiată este ca o bombă atomică. La următoare tură va fi şi mai rău. Atunci când avem o ceartă să ducem discuţiile la capat.
Se înmagazinează ura unul pentru altul. De aici, se poate rupe. Duce către despărţire.
Oamenii când se ceartă, ar trebui să se uite ochi în ochi. Dacă s-ar uita unul în ochii celuilalt, ar observa că se iubesc. Tortura psihică este distrugătoare”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.
Lidia Fecioru: „Ne este frică de singurătate”
„Atunci când avem cerinţe nerealiste faţă de partener este alt motiv de despărţire. Partenerul nu ştie atunci să facă mai mult decât îi stă în putere.
Noi vrem, îl stimulăm, dar el nu poate. Atunci te laşi păgubaşă şi asta este. Atunci când o persoană nu se ridică la nivelul aşteptărilor tale, nu este el vinovat. Ci tu, pentru că aşteptările sunt ale tale.
De foarte multe ori ne este frică de singurătate. Mulţi evită conflictele, de teamă să nu rămână singuri. Stau şi îndură multe. Este frică nu te poţi descurca singur. Sunt mulţi bărbaţi şi femei care nu pot decide pentru ei. Stau într-un fel de hipnoză.
Multă lumea se bazează pe limbajul corpului. Nu spunem, de multe ori, ce nu ne-a plăcut. La începutul relaţiei, cuplurile tind să fie sincere şi să se deschidă. Cu timpul, partenerii se mai răcesc.
Una dintre greşeli este atunci când ne comparăm relaţia cu o altă relaţie. De pildă, uite aia pleacă în Maldive şi tu nu m-ai dus niciodată. Ceva de genul asta.
Atunci când refuzăm să facem compromisuri relaţia nu rezistă. Compromisul nu înseamnă să nu-i permiţi soţului să facă o alegere. În cuplurile sănătoase, de obicei se întreabă ce şi cum.
„Ne agăţăm de trecut”
Nu ne exprimăm la fel emoţiile. La fel şi de aici încep compromisurile şi certurile.
Să nu ne alegem un partener inferior, pentru că ne vom plictisi foarte tare.
Ne vărsăm furia unul asupra celuilalt. Asta se întâmplă de foarte multe ori. Ne vărsăm furia unui incident, asupra partenerului. La furie, chiar spunem ce avem pe suflet.
De obicei, trăim in fostele relaţii. Ne agăţăm de trecut şi este o mare greşeală.
Avem probleme de încredere. Încrederea trebuie păstrată şi păzită. Dacă nu există încredere, relaţia este un compromis şi atât.
Nu ne asumăm vina. Dacă soţia s-a îndrăgostit de un alt bărbat. Bărbatul nu-şi asumă că femeia a plecat dintr-o vină.
Ideal ar fi ca femeile să nu încredinţeze bani bărbaţilor. Eu am un principiu, dacă nu ai îmbrăcat o femeie, nu ai dreptul să o dezbraci. Dacă nu ai adus bani de mâncare, nu ai dreptul să-i ceri de mâncare.
Femeia să fie cu banul în buzunar. Trebuie să ai rezerva ta”, a mai spus bioenergoterapeutul.