Din cuprinsul articolului
De ce să-ți faci muștar singur în casă. Muștarul se numără printre cele mai apreciate condimente, folosite pe tot Globul Pământesc. în diferite tipuri de preparate. Planta este originară din regiunea Mediteraneană.
De ce să-ți faci muștar în casă? Sosul se poate prepara în casă. În acest fel vei evita să-l folosești pe cel de pe rafturile magazinelor din România care are până la 6 E-ur, doar 10% boabe de muștar și până la 6.5 grame de sare, potrivit Capital.
Muștarul existent pe piață, un pericol pentru sănătate. Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi. Aromele regăsite în muștar precum miere, hrean, mărar etc. se regăsesc într-o proporție cuprinsă între 0.1% și 15%.
Muștarul se prepară din semințe de muștar alb, numite Brassica alba, oțet, sare, lămâie și, după gust, piper sau alte condimente aromatice. Pentru a-l prepara singur ai nevoie doar de un blender și puțină răbdare pentru că boabele trebuiesc să stea la macerat 2-3 zile alături de toate celelalte ingrediente.
Poate fi dulce, picant cu hrean sau cu miere, în funcție de preferințele fiecăruia! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Atenție! Este important de reținut că muștarul nu trebuie ținut niciodată la congelator, iar dacă ai o cămară sau un spațiu de depozitare rece, fără accesul luminii naturale, muștarul, chiar și desigilat,se poate păstra foarte bine. În caz contrar, este bine de ținut la frigider, după desigilare.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…