Din cuprinsul articolului
Hidratarea este foarte importantă pentru organism. Apa ajută toate celulele și organele să funcționeze în mod corespunzător și menține sănătatea generală. În lipsa acesteia se pot dezvolta o multitudine de boli și dezechilibre.
Fără apă, corpul nostru nu rezistă mai mult de 3-5 zile. Aceasta este implicată foarte multe procese și reacții metabolice. Apa are un rol important în procesul de digestie, în transportul substanțelor nutritive, în sănătatea articulațiilor, respirație, eliminarea toxinelor acumulate în organism și termoreglare.
Deshidratarea este o afecțiune care trebuie tratată imediat, fie că se află într-un stadiu incipient. Suntem 70% apă, însă nu avem rezerve în organism. Acest lucru înseamnă că trebuie să completăm deficitul de apă în mod constant. În mod contrar, deshidratarea poate duce la diverse boli.
De asemenea, hidratarea corespunzătoare se face numai cu apă, nu cu alte tipuri de băuturi și lichide. Este necesar să ne aducem aminte să bem apă și atunci când nu ne este sete, periodic, în cantități mici pentru a completa aportul zilnic.
Cantitatea adecvată depinde în funcție de persoană și greutatea corporală, însă minimul recomandat este de 8 pahare de 200 de ml fiecare.
Paharul nu este un mediu corepunzător pentru păstrarea îndelungată a apei. În pahar se adună microbi și praf, iar apa își schimbă gustul, notează Realitatea. Cu atât mai mult, atunci când este expusă la aer, apa absoarbe dioxid de carbon, iar o mică parte din ea este transformată în acid carbonic, schimbându-și compoziția chimică. În momentul în care acidul carbonic eliberează câțiva protoni, reduce valoarea PH-ului apei și, de aceea, lichidului i se schimbă gustul.
Pe marginea paharului rămân microbi din gură și salivă, iar dacă temperatura din cameră este ridicată, bacteriile se dezvoltă mai ușor. Peste noapte, acestea se înmulțesc, iar apa este plină de astfel de bacterii nesănătoase. Astfel, este indicat să păstrăm apa în cele mai bune condiții, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, într-un mediu răcoros.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…