Din cuprinsul articolului
De ce să mănânci avocado în fiecare zi. Ce se întâmplă cu organismul tău și care sunt beneficiile acestui fruct special?
Avocado este unul dintre cele mai gustoase fructe, iar consumul său a fost legat de numeroase beneficii pentru organism. Cu toate acestea, conținutul său ridicat de acizi grași îi crește valoarea calorică și o întrebare care se pune este următoarea: Merită să mănânci avocado în fiecare zi?
Avocado este o sursă de fibre care promovează sănătatea intestinală. Cercetările publicate în The Journal of Nutrition au arătat că un consum zilnic de avocado a dus la o cantitate mai mare de bacterii care îmbunătățesc sănătatea intestinală, la o producție crescută de acizi grași și la o concentrație mai mică de acizi biliari în scaun, potrivit Pro News.
Adăugând avocado în dieta dumneavoastră, obțineți și o mai bună gestionare a greutății. Deși conținutul ridicat de acizi grași din avocado determină o valoare calorică crescută a fructului, un studiu din 2022 a arătat că cei care au mâncat un avocado în fiecare zi, timp de șase luni, au reușit să își stabilizeze greutatea corporală.
În plus, consumul de avocado nu a dus la creșterea în greutate. De fapt, probabil că se întâmplă chiar contrariul. Un studiu din 2019, publicat în revista Nutrients, a constatat că avocado previne creșterea în greutate sau duce la scăderea în greutate.
Motivul pentru care avocado este popular pentru gestionarea greutății este conținutul lor de fibre și grăsimi mononesaturate. S-a demonstrat că fibrele prelungesc sațietatea, în timp ce acizii grași mononesaturați (în special acidul oleic) pot reduce stocarea grăsimilor atunci când sunt consumați în cantități adecvate, potrivit unei revizuiri din 2021 în Nutrients.
Pentru sănătatea și buna funcționare a inimii, este considerată importantă o dietă bogată în magneziu, potasiu, fibre, polifenoli, antioxidanți și acizi grași mononesaturați. Toate aceste componente se găsesc într-un avocado copt, iar cele mai recente cercetări arată că un consum regulat al acestuia reduce riscul de boli cardiovasculare cu 16-22%.
Îmbunătățește funcția cerebrală
Potrivit unui studiu din 2020 publicat în International Journal of Psychology, avocado conține compusul luteină, care traversează bariera hemato-encefalică și poate îmbunătăți funcția cognitivă. Luteina are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care ajută la protejarea creierului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…