De ce să mănânci avocado în fiecare zi. Ce se întâmplă cu organismul tău și care sunt beneficiile acestui fruct special?

De ce să mănânci avocado în fiecare zi. Ce se întâmplă cu organismul tău și care sunt beneficiile acestui fruct special?

Avocado este unul dintre cele mai gustoase fructe, iar consumul său a fost legat de numeroase beneficii pentru organism. Cu toate acestea, conținutul său ridicat de acizi grași îi crește valoarea calorică și o întrebare care se pune este următoarea: Merită să mănânci avocado în fiecare zi?

Îmbunătățește sănătatea intestinală

Avocado este o sursă de fibre care promovează sănătatea intestinală. Cercetările publicate în The Journal of Nutrition au arătat că un consum zilnic de avocado a dus la o cantitate mai mare de bacterii care îmbunătățesc sănătatea intestinală, la o producție crescută de acizi grași și la o concentrație mai mică de acizi biliari în scaun, potrivit Pro News.

Ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase

Adăugând avocado în dieta dumneavoastră, obțineți și o mai bună gestionare a greutății. Deși conținutul ridicat de acizi grași din avocado determină o valoare calorică crescută a fructului, un studiu din 2022 a arătat că cei care au mâncat un avocado în fiecare zi, timp de șase luni, au reușit să își stabilizeze greutatea corporală.

În plus, consumul de avocado nu a dus la creșterea în greutate. De fapt, probabil că se întâmplă chiar contrariul. Un studiu din 2019, publicat în revista Nutrients, a constatat că avocado previne creșterea în greutate sau duce la scăderea în greutate.

Reduce riscul de boli cardiovasculare

Motivul pentru care avocado este popular pentru gestionarea greutății este conținutul lor de fibre și grăsimi mononesaturate. S-a demonstrat că fibrele prelungesc sațietatea, în timp ce acizii grași mononesaturați (în special acidul oleic) pot reduce stocarea grăsimilor atunci când sunt consumați în cantități adecvate, potrivit unei revizuiri din 2021 în Nutrients.

Pentru sănătatea și buna funcționare a inimii, este considerată importantă o dietă bogată în magneziu, potasiu, fibre, polifenoli, antioxidanți și acizi grași mononesaturați. Toate aceste componente se găsesc într-un avocado copt, iar cele mai recente cercetări arată că un consum regulat al acestuia reduce riscul de boli cardiovasculare cu 16-22%.

Îmbunătățește funcția cerebrală

Potrivit unui studiu din 2020 publicat în International Journal of Psychology, avocado conține compusul luteină, care traversează bariera hemato-encefalică și poate îmbunătăți funcția cognitivă. Luteina are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care ajută la protejarea creierului.

 

Recent Posts

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

1 minut ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

30 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

o oră ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

2 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

3 ore ago

Citeste si: