De ce să introduci mai multe nuci în alimentație? Iată care sunt beneficiile uimitoare asupra organismului!

Din cuprinsul articolului

Alimentația influențează în mod substanțial sănătatea organismului nostru. Aceasta este responsabilă pentru aportul necesar de vitamine, minerale și nutrienți esențiali pentru o bună funcționare a corpului. Anumite alimente, precum nucile, conțin o multitudine de substanțe nutritive care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.

Nucile sunt privite, adesea, cu reticență. Acestea sunt bogate în grăsimi și, de aceea, sunt evitate. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție atrag atenția că nucile conțin numai grăsimi sănătoase, de care corpul nostru depinde pentru a fi sănătos și puternic.

Grăsimile pe care le găsim în nuci nu se compară cu cele găsite în alimente procesate, prăjeli și alte alimente bogate în grăsimi nesănătoase.

De ce să consumi mai multe nuci?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie de ce nucile, indiferent de tipul lor, sunt necesare pentru armonia corpului nostru.

„Ori de câte ori sugerez includerea nucilor în alimentație, multe dintre clientele mele îmi spun „dar sunt atât de bogate în grăsimi!”, la care spun da, într-adevăr, sunt o sursă de grăsimi, dar corpul nostru are nevoie de aceste grăsimi sănătoase.

Nucile pot fi o modalitate delicioasă de a adăuga aromă și textură în mâncare – personal nu cred că aș putea trăi fără nuci.

Studiile au descoperit că nucile, consumare cu moderație:

Au un efect neutru asupra greutății – pot chiar ajuta la scăderea în greutate și / sau la menținere.

Îmbunătățesc calitatea alimentației – sunt o sursă de fibre și acizi grași esențiali. Cercetările au arătat că consumul regulat de nuci este asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii, contribuind la scăderea colesterolului LDL („rău”).

Rezistente la monotonie – nucile au un atribut similar pâinii și cerealelor. Le putem mânca zilnic și nu ne săturăm.

Cu toate acestea..⁣

Dacă aveți de gând să includeți nucile în alimentație, optați pentru cele nesărate. Ca națiune, consumăm mai multă sare decât este necesar, astfel aportul de sodiu ar trebui să fie moderat pentru a reduce riscul de hipertensiune.

Indiferent dacă împrăștiați unt de nuci pe pâine prăjită, adăugați în piureuri, mâncații o mână de nuci sau adăugați în terci – există atât de multe modalități de a include nucile în alimentație”, scrie Patricia Rusu, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Exemple de nuci sănătoase:

  • caju
  • nuci de macadamia
  • migdale
  • nuci
  • nuci braziliene
  • nuci pecan
  • fistic

 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

12 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: