Din cuprinsul articolului
Mierea este folosită de sute de ani în medicină, cosmetică și alimentație. Aceasta are nenumărate beneficii asupra sănătății și este un îndulcitor natural eficient. Aceasta este bogată în nutrienți esențiali și minerale, fiind recunoscută în special pentru proprietățile antibacteriene și vindecătoare. Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când cunsumi miere înainte de culcare?
Potrivit DC Medical, o singură lingură de miere, înainte de odihnă, va avea nenumărate beneficii asupra organismului tău. Iată ce poate face acest aliment și de ce ar trebui să îl consumi!
Încetinește procesul de îmbătrânire
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, mierea poate fi un aliat de nădejde împotriva îmbătrânirii premature. Antioxidanții sunt responsabili pentru procesul de reînnoire a celulelor moarte cu celule noi, sănătoase. Antioxidanții elimină radicalii liberi produși în urma acestor arderi celulare, îmbunătățind regerenarea naturală a organsimului.
Stimulează arderea caloriilor
Mierea stimulează în mod natural metabolismul, favorizând arderea caloriilor. Mierea are un efect termogen asupra organismului, ceea ce înseamnă că îmbunătățește circulația și crește puțin temperatura corpului. Acești doi factori contribuie la arderea rapidă a grăsimilor.
Îți oferă un somn liniștitor
Mierea este bogată în triptofan, un hormon responsabil pentru inducerea stării de relaxare. Acesta este un aminoacid pe care organismul nu îl poate produce singur, motiv pentru care aportul poate fi asigurat numai prin alimentație.
Stimulează sistemul imunitar
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți și agenți antibacterieni, mierea susține funcționarea normală a metabolismului și îi crește activitatea.
Reduce tensiunea arterială
Mierea conține anumiți compuși care favorizează o tensiune arterială normală. Datorită antioxidanților, o lingură de miere înainte de culcare poate preveni tensiunea arterială ridicată.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…