Categories: Stil de viaţă

De ce să avem trusă medicală în vacanță. Iată ce conține

De ce să avem trusă medicală în vacanță și ce să conțină. Cum putem preveni anumite probleme ce ar putea să ne strice vacanța și ce vaccinuri trebuie să facem dacă mergem în anumite zone. 

„De ce avem trusă medicală în vacanță?” Poate părea o întrebare bizară…  Ei bine, să avem trusă medicală este un must imediat ce încep perioadele de vacanțe, chiar dacă doar planurile de călătorii și obiectivele turistice sunt prioritare. Însă trebuie să ținem cont și de trusa medicală pentru călătorii, în care să avem strictul necesar în caz de … Doamne, ferește!

Conținutul trusei de vacanta trebuie ales în funcție de destinație și de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi. Iată ce ar trebui să includă orice trusă de vacanță, astfel încât să putem preveni și trata eventualele complicații din timpul concediului care ne-ar putea strica dispoziția și poate chiar vacanța, în funcție de gravitatea problemei sau de modul nostru de a percepe lucrurile. Că dacă facem din țânțar un ditai armăsarul…

Inainte de a pleca in vacanta, persoanele care sufera de afectiuni cronice (diabet, artroza, hipertensiune etc.) este indicat sa mearga la medic, pentru a se asigura ca in bagajul pentru concediu vor avea tratamentul corespunzator afectiunii de care sufera, dar si o reteta suplimentara, pentru situatia in care concediul s-ar putea prelungi.

In cazul in care plecati in strainatate, este bine sa stiti ca anumite tratamente necesita scrisoare medicala pentru a fi introduse in alte tari. Este vorba despre tratamentele injectabile, sedativele, tranchilizantele sau opioidele pentru combaterea durerii.

Trusă medicală „basic”

Trusa medicală basic sau „traveler`s first kit” trebuie să conțină o cantitate suficientă de medicamente prescrise de medic in cazul bolnavilor cronic, în primul rând. De asemenea, trusa medicală pentru vacanță este bine să includă și o serie de medicamente cumpărate fără rețetă, indicate în caz de afecțiuni minore.  Mai mult, având în vedere că urmează perioada vacanțelor de vară, din niciun bagaj nu ar trebui sa lipseasca cremele de protectie solara si lotiunile de dupa plaja. De pildă, o apă termală și un gel din aloe vera vor face minuni în cazul în care ați stat prea mult în soare.

Ce trebuie să conțină trusa medicală? Ei bine, potrivit John Hopkins Medicine, lista este următoarea:

  • ibuprofen, paracetamol și aspirină pentru dureri, febră;
  • un antiseptic local, de preferat, monodoză sau sub formă de comprese impregnate;
  • antihistaminice pentru eventuale alergii;
  • șervețele și geluri antibacteriene, pentru dezinfectat;
  • pastile contra durerilor de gât sau dentare;
  • antiinflamatoare;
  • antidiareice;
  • laxative;
  • produse repulsive pentru îndepărtarea insectelor;
  • produse pentru tratarea înțepăturilor de insecte;
  • hemostatice pentru oprirea sângerărilor în cazuri de leziuni;
  • spray pentru reducerea durerii;
  • pansamente;
  • benzi adezive pansament;
  • ser fiziologic (recomandat a se lua monodoze).

De asemenea, este recomandat ca trusa medicală pentru vacanță să conțină și un termometru, tensiometru de mână (must have pentru cei care au hipertensiune) și bandaje de diferite mărimi.

Plecați în vacanță fără griji

Dacă mergeți în vacanță în zone în care înțepătura de țânțar poate fi deosebit de periculoasă, cum este în America de Sud, de exemplu, trebuie să vă vaccinați împotriva febrei galbene.

Atenție! Pentru tarile din afara Uniunii Europene, sunt obligatorii anumite vaccinuri, mai ales in cazul copiilor. In Asia, de exemplu, profilaxia febrei Denque este indispensabila! Daca mergeti intr-o zona cu malarie, medicul va va prescrie un tratament specific preventiv.

Asa ca, în situația în care alegeți să plecați în vacanță într-o zonă cu risc pentru anumite boli endemice, mergeți înainte cu două luni de concediu la un medic specializat în vaccinare internațională pentru a vă face vaccinurile și pentru a discuta despre măsurile preventive. Puteți merge la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” pentru:

  • vaccinarea pentru prevenirea febrei galbene și eliberarea Certificatului International de Vaccinare (necesar pentru calatorii in tari din Africa si America de Sud);
  • consiliere si suport in vederea prevenirii unor boli specifice calatoriilor in zone indepartate (ghid de securitate alimentara, chimioprofilaxie anti malarie, etc.);
  • vaccinari suplimentare recomandate calatorilor : pentru hepatita, febra tifoida, meningita meningococica etc.

De asemenea, dacă aveți probleme stomatologice, este bine să plecați la drum după ce le rezolvați. Ar fi păcat să vă strice vacanța o banală măsea, mai ales că ați așteptat atât de mult să vă răsfățați alături de cei dragi într-o vacanță de vis.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

22 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

52 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: