Din cuprinsul articolului
De ce să avem trusă medicală în vacanță și ce să conțină. Cum putem preveni anumite probleme ce ar putea să ne strice vacanța și ce vaccinuri trebuie să facem dacă mergem în anumite zone.
„De ce avem trusă medicală în vacanță?” Poate părea o întrebare bizară… Ei bine, să avem trusă medicală este un must imediat ce încep perioadele de vacanțe, chiar dacă doar planurile de călătorii și obiectivele turistice sunt prioritare. Însă trebuie să ținem cont și de trusa medicală pentru călătorii, în care să avem strictul necesar în caz de … Doamne, ferește!
Conținutul trusei de vacanta trebuie ales în funcție de destinație și de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi. Iată ce ar trebui să includă orice trusă de vacanță, astfel încât să putem preveni și trata eventualele complicații din timpul concediului care ne-ar putea strica dispoziția și poate chiar vacanța, în funcție de gravitatea problemei sau de modul nostru de a percepe lucrurile. Că dacă facem din țânțar un ditai armăsarul…
Inainte de a pleca in vacanta, persoanele care sufera de afectiuni cronice (diabet, artroza, hipertensiune etc.) este indicat sa mearga la medic, pentru a se asigura ca in bagajul pentru concediu vor avea tratamentul corespunzator afectiunii de care sufera, dar si o reteta suplimentara, pentru situatia in care concediul s-ar putea prelungi.
In cazul in care plecati in strainatate, este bine sa stiti ca anumite tratamente necesita scrisoare medicala pentru a fi introduse in alte tari. Este vorba despre tratamentele injectabile, sedativele, tranchilizantele sau opioidele pentru combaterea durerii.
Trusa medicală basic sau „traveler`s first kit” trebuie să conțină o cantitate suficientă de medicamente prescrise de medic in cazul bolnavilor cronic, în primul rând. De asemenea, trusa medicală pentru vacanță este bine să includă și o serie de medicamente cumpărate fără rețetă, indicate în caz de afecțiuni minore. Mai mult, având în vedere că urmează perioada vacanțelor de vară, din niciun bagaj nu ar trebui sa lipseasca cremele de protectie solara si lotiunile de dupa plaja. De pildă, o apă termală și un gel din aloe vera vor face minuni în cazul în care ați stat prea mult în soare.
Ce trebuie să conțină trusa medicală? Ei bine, potrivit John Hopkins Medicine, lista este următoarea:
De asemenea, este recomandat ca trusa medicală pentru vacanță să conțină și un termometru, tensiometru de mână (must have pentru cei care au hipertensiune) și bandaje de diferite mărimi.
Dacă mergeți în vacanță în zone în care înțepătura de țânțar poate fi deosebit de periculoasă, cum este în America de Sud, de exemplu, trebuie să vă vaccinați împotriva febrei galbene.
Atenție! Pentru tarile din afara Uniunii Europene, sunt obligatorii anumite vaccinuri, mai ales in cazul copiilor. In Asia, de exemplu, profilaxia febrei Denque este indispensabila! Daca mergeti intr-o zona cu malarie, medicul va va prescrie un tratament specific preventiv.
Asa ca, în situația în care alegeți să plecați în vacanță într-o zonă cu risc pentru anumite boli endemice, mergeți înainte cu două luni de concediu la un medic specializat în vaccinare internațională pentru a vă face vaccinurile și pentru a discuta despre măsurile preventive. Puteți merge la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” pentru:
De asemenea, dacă aveți probleme stomatologice, este bine să plecați la drum după ce le rezolvați. Ar fi păcat să vă strice vacanța o banală măsea, mai ales că ați așteptat atât de mult să vă răsfățați alături de cei dragi într-o vacanță de vis.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…