Din cuprinsul articolului
Conform oamenilor de ştiinţă, toată vina o poartă creierul lor care este dotat cu mai mulţi senzori de temperatură, decât cel al femeilor. Din acest motiv, resimt mai puternic simptomele gripei şi răcelii. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul copiilor (atât fete cât şi băieţi), deoarece şi creierul lor este mai bine dezvoltat în zona responsabilă cu captarea temperaturii. Însă, atunci când băieţii ajung la pubertate testosteronul începe să acţioneze în zona respectivă, numită nucleu preoptic mărind-o.
,,Atunci când răcim, temperatura corpului creşte pentru a elimina bacteriile care nu trăiesc la temperaturi crescute. Dacă sistemul imunitar se simte atacat, nucleul preoptic creşte temperatura pentru a ucide bacteriile, iar bărbaţii au mai mulţi receptori de temperatură decât femeile, deoarece nucleul preoptic este mai mare în cazul lor”, explică medicul neurolog Amanda Ellison.
Această cercetare face parte din studiul referitor la diferenţele dintre femei şi bărbaţi şi modul în care comportamentele lor sunt infleunţate de diferenţele de la nivelul creierului.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…