Din cuprinsul articolului
Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, pielea noastră începe să resimtă efectele tranziției de la vară la anotimpul rece. Îmbătrânirea tenului este mai accelerată în această perioadă din cauza unor factori specifici, cum ar fi variațiile de temperatură, umiditatea scăzută și lipsa vitaminei D. Medicul chirurg estetician Iancu Morad, ne spune care sunt cauzele îmbătrânirii accelerate a tenului toamna și ce tipuri de tratamente neinvazive dau rezultate în a combate această problemă.
„Toamna este o perioadă în care tenul se confruntă cu multiple provocări. În timpul verii, pielea este expusă intens la radiațiile UV, care pot provoca daune profunde, chiar dacă nu sunt imediat vizibile. Odată cu venirea toamnei, pielea începe să arate semne de epuizare, având un aspect mai tern, deshidratat și ridat”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
„Deși poate părea că soarele este inamicul numărul unu doar vara, efectele negative ale radiațiilor UV există pe tot parcursul anului. Razele UV deteriorează fibrele de colagen și elastină, accelerând formarea ridurilor și pierderea fermității pielii”, explică Dr. Iancu Morad (Luxury Aesthetics)
„Trecerea bruscă de la temperaturile foarte ridicate la zilele răcoroase poate provoca deshidratarea pielii. Această variație de temperatură favorizează apariția ridurilor fine și a aspectului tern,” adaugă medicul estetician Iancu Morad.
„Pe măsură ce toamna se intalează, aerul devine mai uscat, ceea ce contribuie de asemenea la deshidratare și, în consecință, la accentuarea semnelor de îmbătrânire. Acea barieră de protecție naturală a pielii este foarte vulnerabilă în această perioadă, de aceea avem nevoie de o îngrijire mai atentă”, adaugă Dr. Iancu Morad (Luxury Aesthetics).
„Pe timp de toamnă, zilele sunt mai scurte, iar expunerea la lumina naturală scade. Acest lucru afectează producția de vitamina D, esențială pentru sănătatea pielii. Fără vitamina D, pielea devine mai predispusă la inflamații și îmbătrânire prematură,” subliniază medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Deși toamna ne supune pielea la multiple provocări, există o serie de tratamente minim invazive care pot ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire și la revitalizarea tenului.
„Pielea afectată de tranziția la anotimpul rece poate fi revitalizată cu ajutorul tratamentelor de radiofrecvență fracționată. De exemplu, noi ne bazăm în clinică pe Morpheus Forma, ce combină microneedling-ul cu radiofrecvența fracționată pentru a stimula producția de colagen și elastină în straturile profunde ale pielii. Rezultatul constă într-o piele mai fermă. Ridurile sunt vizibil reduse, iar textura pielii se îmbunătățește semnificativ. Acest tratament este ideal pentru a corecta daunele provocate de soare și pentru a oferi rezultatele unui lifting, fără a apela însă la bisturiu”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.
„Pielea poate fi instant revitalizată și cu ajutorul unui tratament minim-invaziv denumit Skin Booster. Este o tehnică proprie, prin care injectăm un cocktail de vitamine și substanțe hidratante și revitalizante la nivelul pielii. Tratamentul este recomandat pentru hidratarea în profunzime a pielii, fie că vorbim despre față, gât sau decolteu. Acest cocktail este inserat în straturile profunde ale pielii pentru a o ajuta din interior să se refacă și să devină întinerită, mai fermă și netedă”, mai spune Dr. Iancu Morad (Luxury Aesthetics).
„Mezoterapia este o tehnică prin care se injectează în piele un cocktail de vitamine, minerale și acid hialuronic, pentru a hidrata profund și a revitaliza tenul. Această procedură minim invazivă este ideală toamna, când pielea are nevoie de un boost de hidratare și de nutrienți pentru a combate deshidratarea și aspectul tern.Tratamentul ajută la refacerea barierei cutanate și la redarea luminozității pielii”, spune medicul estetician Iancu Morad.
„Peelingul chimic este un tratament excelent pentru a îndepărta stratul de celule moarte și pentru a stimula regenerarea celulară. Peelingurile chimice ajută la tratarea hiperpigmentării, la reducerea ridurilor fine și la îmbunătățirea texturii pielii. Este o metodă eficientă pentru a corecta daunele provocate de soare și pentru a pregăti pielea pentru anotimpul rece”, adaugă medicul Iancu Morad.
„Pe lângă tratamentele minim invazive, este important să adopți o rutină de îngrijire adaptată nevoilor tenului în sezonul rece.
- Hidratarea intensă: Un serum cu acid hialuronic și o cremă hidratantă bogată sunt esențiale pentru a menține sănătatea pielii.
- Protecția solară: Chiar dacă soarele este mai blând toamna, protecția împotriva radiațiilor UV este în continuare necesară”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…