Din cuprinsul articolului
De ce nu reușim să slăbim? Mihaela Bilic dezvăluie greșeala pe care o facem cu toții.
Mihaela Bilic absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, în anul 1996. Pasionată de nutriție, Dr. Bilic si-a efectuat rezidenţiatul în cadrul Secţiei de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, devenind medic specialist în 2002. În urma specializării sale, Bilic este medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice din anul 2008.
Prin nenumăratele sfaturi pe care le împărtășește în mod constant prin rețelele de socializare, Mihaela Bilic a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați nutriționiști din România. În cea din ultimă postare pe constul său de Facebook, aceasta a abordat tema nutriției din punct de vedere emoțional.
„Oricare ar fi problema, soluția nu e în frigider!Ne considerăm maturi, educați, informați, responsabili și stăpâni pe viața, pe corpul și mintea noastră… Când de fapt din punct de vedere emoțional și sufletesc rămânem niște inocenți naivi în căutarea paradisului pierdut. Adică acea stare de bine pe care am trăit-o la sânul mamei, singura perioadă din viața noastră fără griji și cu mâncare din belșug.Suntem construiți pe relație pozitivă cu mâncarea, ea ne oferă nu doar sursă de hrană, ci și plăcere. Iar plăcerea ține de instinct, niciodată nu e prea multă.Adevărul este că evoluția din punct de vedere al vârstei nu presupune obligatoriu și o maturizare, mai ales că nu beneficiem de ore de educație emoțională nici în familie, nici la școală.În primii 7 ani de acasă învățăm orice, mai puțin ce simțim. Iar mai târziu în viață nu-și mai bate nimeni capul (nici măcar noi!) să etichetăm corect sentimentele/stările pe care le trăim. Nu e de mirare că ajungem să confundăm totul cu foamea și să apelăm la mâncare pentru orice emoție.
În felul acesta obținem, măcar și pentru o perioadă scurtă, o stare de bine, o liniște, un calm… Alimentele ne oferă incontestabil un confort, acolo unde nu putem/nu știm să facem față disconfortului vieții de zi cu zi. Pentru că, fie că acceptăm sau nu, viața nu este doar lapte și miere.Care este problema mâncatului emoțional, pe lângă kilogramele în plus care apar ca rezultat al unui aport caloric exagerat, nejustificat de foame? Mâncarea ne împiedică să evoluăm emoțional, să aflăm lucruri despre noi, să știm care ne sunt nevoile reale și să trăim în armonie cu situațiile care apar în viața noastră.
Așa că DA, merită să ne punem pe frigider un text de aducere aminte: oricare ne sunt problemele, grijile, fricile sau lipsurile, soluția nu o vom găsi în frigider. Mâncarea ține de foame, însă nu ține loc de tandrețe, afecțiune, atenție, pasiune. Deci emoțiile se trăiesc, nu se mănâncă!”, este mesajul medicului nutriționist.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…