Categories: Stil de viaţă

De ce nu poți slăbi. Cele mai întâlnite cauze, dezvăluite de un endocrinolog

De ce nu poți slăbi. Sau cum de slăbești atât de greu, deși urmezi dietele ca la carte? Există anumite blocaje, iar aceastea au fost explicate medical de către un cunoscut medic endocrinolog din SUA.

Sara Gottfried este doctor în științe și expert hormonal. Iată ce spune ea despre problema slăbitului din punct de vedere endocrinologic.

Pe parcursul carierei mele, primesc în principal aceleași mesaje de la pacienți: „Respect toate regulile, dar așa și nu pot slăbi.” „Cu vârsta metabolismul meu încetinește și nu mai pot da jos kilograme.” „Nu pot să renunța la anumite produse, deși îmi dau seama că îmi fac rău.” „Puteți să-mi prescrieți un medicament de slăbire?” „Am slăbit 2 kilograme și am pus 5 înapoi.”

Probabil nu există om căruia să-i pese de cum arată și cum se simte să nu fi spus una dintre afirmațiile de mai sus.

Fiind doctor, specialist în ginecologie, am trecut și eu prin această problemă. Fiind cândva dolofană, am fost nevoită să aplic toate cunoștințele mele din ginecologie pentru a putea slăbi. Astfel, am ajuns la concluzia că există 4 cauze hormonale în cazul femeilor, care nu ne permit să slăbim, scrie site-ul eushtiu.com.

Excesul de estrogen

Estrogenul este un hormon feminin care îi oferă femeii sâni și coapse. El este prezent și în organismul masculin, dar în proporții mult mai mici. Însă pentru ambele sexe există riscul excesului de estrogen. Plus la toate, estrogenul este produs în organism chiar și după menopauză, la femei.

Estrogenul, ca și alți hormoni, răspunde de reacția organismului la mâncare. Din cauza lui, femeilor, odată cu vârsta, le este mai greu să slăbească.

Pentru a micșora nivelul de estrogen din organism, eu recomand a se consuma câte jumătate de kilogram de legume pe zi. Fibrele din legume ajută la eliminarea estrogenului din organism. Astfel, veți limita și consumul de carne pe timp de zi, aliment care contribuie la creșterea nivelului de estrogen.

Excesul de insulină

În societatea actuală, o mare parte din populație suferă de diabet, boală care este însoțită și de obezitate. Atunci când organismul are prea multă grăsime, nivelul de insulină se dereglează, iar celulele nu mai reacționează la acest hormon. În rezultat, reglatorul de glucoză nu mai funcționează cum trebuie, iar zahărul în sânge oscilează în jos și în sus, astfel, acumulându-se grăsimea.

Pentru a rezolva această problemă eu recomand consumul a 2 lingurițe de oțet de mere împreună cu apă plată. Un studiu desfășurat în 2004 a demonstrat că 2 lingurițe de acest oțet consumat înainte de o masă plină de carbohidrați, reduce nivelul de glucoză în sânge la oamenii cu rezistență la insulină.

Pe lângă asta, e necesar să nu mâncați dulciuri în exces și să fiți atenți la metabolism, în caz că e dereglat, atunci cel mai probabil aveți probleme cu nivelul de insulină.

Excesul de cortizol

Cortizolul este hormonul produs ca reacție la situațiile de stres, asta ce în timp mulți dintre noi sunt stresați permanent. În viziunea mea, cortizolul este cea mai importantă cauză a eșecului în slăbire.

Atât timp cât organismul este stresat, el va tinde să producă grăsime, mai ales în zona abdomenului. Unde mai pui că noi îl ajutăm cu dulciuri pentru a simți un pic de plăcere pe fonul stresului.

Prima mea recomandare în acest sens, este excluderea consumului de cafea. Încercați să renunțați pentru început timp de o săptămână la ea și veți vedea că veți dormi mai bine și veți fi mai calm. Ulterior, înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde, apoi cu ceaiul alb, iar după care, treceți la apă fierbinte cu lămâie. Cea din urmă va stimula și sistemul digestiv, precum va contribui și la eliminarea hormonilor toxici din organism.

Insuficiența de adiponectină

Adiponectina este un hormon care indică organismului necesitatea de a arde grăsimile. El este necesar pentru a regla nivelul de glucoză și procesul de scindare a acizilor grași.

În cazul unor persoane acesta este prezent într-o cantiate mică, lucru care este determinat genetic, astfel există tendința de a acumula grăsimile.

Acestor persoane eu le recomand să consume fistic, cât nu ar părea de incredibil, dar această alună este capabilă să mărească nivelul de adiponectină în organism.

Un ajutor la sporirea acestui hormon este și înfometarea. Cea mai potrivită e cea înainte de culcare, fiindcă va include și orele de somn. Astfel bărbații ar trebui să se înfometeze 16 ore, iar femeile 18 ore.

De asemenea, nu uitați și despre efortul fizic și alimentația sănătoasă.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

1 minut ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: