Categories: Stil de viaţă

De ce nu este recomandată dieta înfometării? Specialist: „Pe termen lung cei care țin frecvent diete sever hipocalorice ajung să …”

De cele mai multe ori, greutatea noastră este direct influențată de stilul de viață. Un stil de viață sănătos include alimentația potrivită, odihna suficientă și exerciții fizice. Multe persoane care vor să piardă în greutate apelează la diete hipocalorice severe. Totuși, este important să știi ce efect au asupra organismului și de ce nu sunt recomandate.

Indiferent de motivul pentru care vrei să pierzi în greutate, programul de slăbit trebuie adaptat nevoilor propriului organism. Dietele standard nu sunt potrivite pentru toate persoanele și pot afecta procesul de pierdere în greutate.

De asemenea, prima greșeală pe care o poți face când îți dorești să slăbești rapid este să adopți o dietă hipocalorică. Înfometarea poate avea repercusiuni grave asupra sănătății tale, motiv pentru care specialiștii nu recomandă acest pas.

Cum acționeză dieta hipocalorică asupra organismului nostru?

Cori Grămescu, expert în nuriție și fitness explică pe Instagram de ce dieta hipocalorică nu este benefică pentru organismul nostru, deși oferă rezultate pe termen scurt.

„Renunță la dietele de înfometare! Pe termen lung cei care țin frecvent diete sever hipocalorice ajung să fie mai grași decât oameni cu greutate similară, dar care nu țin niciun fel de dietă.

• Perioadele în care ești la „dietă” și te înfometezi atrag după sine niște schimbări în organism: prima și cea mai nesuferită este că îți este mult mai foame decât înainte. Sunt studii făcute asupra acestui lucru și s-a constatat că în urma unei „diete” sever restricționate caloric, subiecții percep senzația de foame cu 30% mai accentuat decât cei care nu țin în mod uzual diete.

Apoi, atunci când te înfometezi, organismul tău învață să se adapteze aportului caloric mic și să funcționeze chiar și în aceste condiții. Asta înseamnă că ori de câte ori o să mănânci semnificativ mai mult decât nivelul la care ai obținut o scădere accentuată în greutate (orice mai mult de 1.5 kg pe săptămână e o scădere accentuată în greutate, apropos), o să te îngrași accelerat.

• Pe termen lung, comportamentul de „yo-yo dieter” (slăbești brusc, te îngrași brusc în mod repetat) îți va distruge sistemul hormonal, pielea și compoziția corporală și te face să fii mai gras/ă decât dacă nu ai face absolut nimic” explică Cori Grămescu.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: