De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de preparare? Specialist: „Acestea reprezintă un transportor excelent pentru bacterii”

Deși multe persoane preferă să spele carnea de pui înainte de preparare, acest obicei poate dăuna sănătății. Carnea de pui poate conține bacterii și microoorganisme care se transferă și nu se distrug prin temperaturi scăzute. De aceea, un specialist recomandă ca acest tip de carne să fie pregătit în alte moduri.

Profesorul Tudor Rareș Olariu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a explicat cum ne putem feri de infecțiile cauzate de aceste bacterii, potrivit DC News.De multe ori, microorganismele prezente pe carnea de pui se pot transfera pe alte alimente. Din acst motiv, spălarea cărnii în timpul pregătirii altor garnituri sau feluri de mâncare (care nu sunt tratate mai apoi termic) poate pune sănătatea în pericol.

Carnea de pui se spală înainte de preparare? De ce este mai bine să nu procedezi astfel

„Carnea poate conține o serie de microorganisme – bacterii sau chiar paraziți – care pot să rămână în carne și să determine infecții. Există anumite temperaturi, cum este cea la care se prepară carnea, de peste 60 de grade Celsius, acestea în general distrug microorganismele.

Însă, atunci când este preparată mâncarea, chiar dacă spre exemplu carnea de pui este ținută la temperaturi mai scăzute, temperaturile scăzute nu garantează că aceste microorganisme sunt distruse, nicidecum. Pot să fie inactive, chiar și la temperatura de congelator, la -10/-20 de grade Celsius. Nu sunt distruse bacteriile care pot să determine o îmbolnăvire”, a explicat specialistul.

Bacteriile se transferă pe alte alimente

„Din aceste considerente, atunci când se prepară carnea, e bine să fie luate măsuri suplimentare de protecție. Dacă cumva se spală carnea, care poate să cuprindă firicele de sânge sau diferite fluide, acestea reprezintă un transportor excelent pentru bacterii, să ajungă spre exemplu pe tocător, în chiuvetă, pe tacâmuri, pe cuțite, în acest fel să se producă contaminarea.

Aceste contaminări pot să fie încrucișate. Dacă cineva care prepară carnea și prepară în același timp salată, bacteriile respective pot să ajungă și pe salată în timp ce este preparată, spălată în chiuveta respectivă. Indicațiile sunt ca, de regulă, atunci când este preparată carnea, să fie lăsată la urma meniului pregătit. Adică recomandările sunt să fie pregătite întâi legumele, fructele, salatele, iar la urmă carnea”, a adăugat Olariu.

 

Recent Posts

Pr. Calistrat: Cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care îl poate face omul!

Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, a ajuns faimos pe rețelele de socializare…

18 minute ago

Horoscop Mariana Cojocaru. O zodie primește ajutor divin! La ce trebuie să fiți atenți

Mariana Cojocaru a venit cu o atenționare puternică pentru un semn zodiacal. Plantele se află…

48 de minute ago

Cutremur la Casa Regală. Regele Charles, în pericol din cauza bolii reginei Camilla

Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…

o oră ago

Iisus se întoarce pe Pământ: revelația secretă codată pe care puțini au văzut-o în Biblie

Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…

2 ore ago

Medic: persoanele care NU mănâncă ASTA fac cel mai adesea diabet

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…

2 ore ago

Un nou val de aer polar lovește România. Alertă de ploi și furtuni

Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…

3 ore ago

Citeste si: