Sari la conținut

De ce nu este bine să pui lapte în cafea. Motivul pentru care este recomandat să renunți la acest obicei

Consumul de cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adevărul despre cafea

Știința a demonstrat în numeroase studii că pe lângă faptul că te ajută să înfrunți ziua cu energia necesară, cafeaua oferă numeroase beneficii pentru sănătatea ta.

Consumul de cafea cu lapte este una dintre cele mai frecvente practici la ora micului dejun, care variază în diferite proporții de lapte, în funcție de obiceiurile fiecăruia. Dar ce se întâmplă atunci când amesteci cafeaua cu lapte, este bine sau rău pentru sănătatea ta?

Simona Carniciu, medic specialist în diabet și nutriție, a explicat de ce este periculos acest obicei. De reținut este că, după vârsta de 6 ani, consumul de lapte nu ar mai fi benefic pentru organism.

„Laptele, deși este foarte gustos, ne place, nu pra ne oferă beneficii după vârsta de 6 ani când enzima din stomac care se ocupă de fel de digestia laptelui, dispare.

De aceea, atunci când bem lapte trebuie să ne gândim foarte bine din ce motiv bem, dacă este gustul, plăcerea sau pur și simplu dorința noastră personală și să avem grijă la cantitate în special pentru că laptele vine cu calorii, vine cu o cantitate destul de mare de grăsimi, în mare parte nesănătoase și atunci nu ar fi foarte în avantajul nostru să ne facem un obicei zilnic de a consuma lapte. (…)

Am putea să asociem și nivelul crescut de grăsimi din sânge cu un consum de lapte și alte produse asociate.

Alte produse dăunătoare pentru organism

Nu este valabil și pentru produsele lactate care prin fermentare sunt ușor digerabile și aduc beneficii organismului, dar și acestea trebui consumate cu precauție din cauza grăsimilor pe care le conțin și a caloriilor.

Dacă ne mai gândim la alte produse pe care am putea, nu neapărat fiziologic, dar odată cu vârsta, ar fi foarte bine să le evităm pentru că este nevoie de o prevenție în primul rând cardiovasculară, ar putea fi de exemplu produsele care conțin mult zahăr, produsele care sunt pline de aditivi, de conservanți, mezeluri, produse de patiserie.

Acestea sunt consumate doar la ocazii speciale în așa fel încât să nu ne dăuneze cu nimic.”, a declarat Simona Carniciu la Realitatea Plus.

Laptele în cafea

Medicul declară că ar fi minunat dacă putem să renunțăm să mai punem lapte în cafea. Dacă acest lucru nu se poate realiza, ar fi indicat să folosim lapte vegetal.

„Depinde, dacă este lapte concentrat, plin de conservanți aditivi, nu prea aș recomanda. Dacă este un lapte cât mai natural se poate sau dacă poate fi înlocuit cu alternativă vegetală, care este o variantă mai sănătoasă, ar fi o variantă ideală.

Pentru cei care știu că nu pot să renunțe la acest obicei, dacă nu se obișnuiesc cu alternativa vegetală, atunci o cantitate mică de lapte pe zi, să spunem că nu le-ar dăuna foarte tare. „, a spus Simona Carniciu despre laptele din cafea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel