Din cuprinsul articolului
Majoritatea persoanelor au pe masă un pahar de apă când servesc mâncarea. Cu toate acestea, anumite culturi văd în asta un obicei ciudat și chiar nesănătos. Iată de ce nu beau japonezii apă în timpul mesei, spre exemplu.
Japonezii, una dinttre cele mai sănătoase națiuni, nu consumă apă în timpul mesei. De ce? Se pare că acest obicei poate face mai mult rău decât bine, deși suntem obișnuiți să credem că ne ajută digestia.
Într-adevăr, este important să fim hidratați pentru a avea o digestie bună. Cu toate acestea, apa consumată în timpul mesei ar putea îngreuna acest proces.
Potrivit Tabu, există mai multe motive pentru care este mai bine să nu consumi apă în timp ce mănânci. Iată câteva dintre ele:
Deși pare ciudat, un pahar cu apă băut în timpul mesei îți poate usca gura, mai ales dacă adaugi o felie de lămâie în apă. Lămâia va crea un mediu acid care afectează secreția de salivă, inhibând-o. Atunci când saliva este secretată mai puțin, gura va deveni uscată, lucru care presupune apariția unor simptome neplăcute, precum respirația urât mirositoare. Cu toate că apa cu lămâie poate avea și beneficii, în anumite cazuri poate agrava afecțiunile preexistente (refluxul acid). De asemenea, smalțul dinților poate avea de suferit dacă bei apă cu lămâie un timp îndelungat.
Fiind un fluid produs de corpul nostru, saliva poate fi diluată de apă. Acest lucru, la rândul său, afectează eliberarea sucurilor gastrice responsabile de digerarea alimentelor, care începe încă din cavitatea bucală. Astfel, stomacul primește semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce poate duce la balonare și o digestie mai lentă.
Un alt motiv pentru care nu este indicat să consumi apă în timpul meselor este acela că apa diluează sucurile digestive și afectează nivelul PH-ului, adică mediul natural de aciditate al stomacului. Acest lucru afectează în mod negativ sistemul digestiv și determină organismul să absoarbă mai puține vitamine și nutrienți esențiali. O absorbție necorepunzătoare a nutrienților poate duce la carențe importante și, implicit, poate declanșa anumite afecțiuni, în timp.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…