Din cuprinsul articolului
Unele obiecte aparent banale pot avea de fapt multiple întrebuințări ingenioase care te pot ajuta în diverse situații. Este şi cazul biluțele cu silicon care vin într-o punguță de fiecare dată când cumpărăm pantofi, genți sau telefoane.
Când cumperi pantofi, sau chiar alte produse, găseşti în ambalaj un pliculeţ de silicon pe care scrie „silica gel”. Care este rolul său? Acesta poate absorbi până la 35% din greutatea lui în apă, deci este bun împotriva umezelii.
Aşadar vei fi surprins să afli că aceste pliculețe sunt salvatoare în momente critice. Aceste biluţe aparat inutile sunt umplute cu dioxid de siliciu, un agent deshidratant netoxic care va usca totul în jurul lui.
Scopul principal al dioxidului de siliciu este de a absorbi umiditatea în exces și de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. În același timp, acest compus ȋndepărtează și mirosurile neplăcute din spațiile unde este depozitat.
Iacă câteva moduri în care săculețele cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite cu succes în viața de zi cu zi, în moduri inedite.
Telefonul mobil scăpat în apă poate fi salvat cu ajutorul acestor plicuri. Plicurile cu silicon sunt eficiente la aspirarea umidității. Puneți telefonul oprit într-o pungă ce se strânge la capăt ȋmpreună cu pachețelele de gel și lăsati să acționeze 24 de ore. La fel puteți proceda și pentru salvarea aparatelor auditive.
Cu toate că gelul de siliciu nu este comestibil, el ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiții, pesmeții, făina, nuci, etc).
Medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală. De aceea, pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, puteți folosi pliculețele cu silicon în cutia cu medicamente.
Dacă obișnuiți să cumpărati mâncare în cantitate mai mare pentru cățel sau pisică, pentru a nu se umezi cu timpul, puteți folosi aceste pliculețe cu silicon.
La contactul cu umezeala, bijuteriile sau tacâmurile de argint se pot înnegri și păta. Ele pot fi păstrate în condiții bune cu ajutorul acestor pliculețe cu silicon.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…