Din cuprinsul articolului
Visele, ar spune Freud, sunt dorințele inconștiente pe care nu vrem să le recunoaștem și care se manifestă sau se exprimă atunci când dormim.
Analiza viselor fascinează psihologia și filosofia, sau pe oricine caută să le dea sens și să descifreze simbolismul care apare imediat ce adormim. În general, atunci când ne întrebăm despre visele noastre simțim nevoia să le comunicăm altcuiva, nu este ceva pe care pur și simplu îl analizăm pe cont propriu.
Există multe teorii despre motivul pentru care visăm.
Pe de o parte, se crede că visele pot fi componente ale procesării memoriei, care contribuie la procesul de consolidare a memoriei pe termen scurt și de stocare a informațiilor pe termen lung. De asemenea, se explică faptul că ele pot fi o extensie a conștiinței noastre atunci când suntem treji, adică reflectă experiențele noastre în viață.
Deoarece creierul este susceptibil la modificări biochimice și la impulsuri electrice, în timpul somnului creierul nostru poate genera imagini în timpul acestor modificări. Astfel, există mult mai multe teorii care sunt toate valabile și posibile.
Explicația de ce visăm este departe de a fi simplă. În principal pentru că visele pot fi studiate din punct de vedere biologic, cognitiv și psihologic, deoarece pot avea funcții importante în toate aceste aspecte.
Nu povesti visul pana la ora 12! Mihai Voropchievici, numerolog, va indeamna sa nu povestiti visul pana la ora 12! Iata care este explicatia acestuia!
Invitat in cadrul emisiunii Adevaruri Ascunse de la Antena 3, numerologul Mihai Voropchievici sustine ca atunci cand visam ceva si nu dorim sa se intample, ar fi indicat sa nu povestim visul pana la pranz.
Nu povesti visul pana la ora 12! „Nu povestim visul decât după ora 12 ziua. Altfel, se întâmplă”, a atras atenţia numerologul Mihai Voropchievici, sâmbătă, la emisiunea „Adevaruri Ascunse”, de la Antena 3.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…