Din cuprinsul articolului
Considerată un adevărat elixir pentru sănătate, ceapa poate fi consumată în diverse afecţiuni. De asemenea, specialiştii spun că şi foile de ceapă au efecte benefice asupra organismului, cum ar fi cele antiseptice, antibiotice, sau analgezice.
Aşadar, când curăţaţi ceapă, nu vă grăbiţi să aruncaţi foile la coşul de gunoi. Experţii spanioli au demonstrat că şi cojile de ceapă, nu numai bulbul considerat un medicament-minune, conţin un cocktail puternic de compuşi utili sănătăţii umane.
Cojile maro sau roşii de ceapă conţin cantităţi mari de fibre şi antioxidanţi
Conform rezultatelor studiului, cojile maro sau roşii conţin cantităţi mari de fibre şi antioxidanţi, iar primele straturi de dedesubt, care uneori se aruncă, sunt bogate în compuşi de sulf şi polimeri de fructoză, potrivit ziarului The Times of India, citat de Agerpres.
Alte studii documentează faptul că foiţele de ceapă sunt un remediu eficient împotriva stafilococului, dar au şi proprietăţi diuretice, expectorante şi antitrombotice.
Astfel, ceaiul de coji de ceapă este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva tusei. De asemenea, acest preparat te poate ajuta să reduci nivelul colesterolului şi va susţine buna funcţionare a muşchilor. Se recomandă consumarea acestuia înainte de culcare, atât pentru ameliorarea spasmelor musculare, cât şi pentru un somn odihnitor.
Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de câteva coji de ceapă mărunţite, pe care să le pui la fiert cu apă timp de 15 minute. Apoi preparatul se strecoară, se răceşte şi se consumă câte un sfert de cană de 3 ori pe zi, cu o jumătate de ora înainte de mesele principale.