Din cuprinsul articolului
De ce NU ar trebui să mănânci banane la micul dejun? Bananele sunt unele dintre cele mai versatile și delicioase fructe pe care oamenii din întreaga lume le iubesc.
Bananele sunt cunoscute că oferă energie instantanee și sunt încărcate cu mulți nutrienți esențiali care beneficiază de pierderea în greutate, digestia și sănătatea inimii.
Bananele sunt, de asemenea, ieftine și, prin urmare, oamenilor le place să adauge acest fruct tropical în dietele lor de mic dejun, deoarece dau senzația de sațietate mai mult timp. Cu toate acestea, există o excepție.
De ce ar trebui să eviți consumul de banane la micul dejun
Bananele sunt pline de potasiu, fibre și vitamine și sunt foarte bogate în carbohidrați și zaharuri naturale. În timp ce fructul energizează, crește și nivelul zahărului din sânge și poate provoca o accidentare la mijlocul dimineții în rândul celor care suferă deja de diabet de tip 2.
Diverse studii au arătat că consumul regulat a unui mic dejun care conține alimente bogate în carbohidrați crește, de asemenea, nivelul foametei și riscul de creștere în greutate pe termen lung.
Modul corect de a mânca o banană
Potrivit experților în sănătate, chiar dacă bananele singure nu sunt un aliment ideal pentru micul dejun, consumul lor împreună cu alte produse poate echilibra carbohidrații și zahărul.
Grăsimile sănătoase și alți macronutrienți din alte grupe de alimente pot completa banana, astfel încât să ai suficientă energie pentru a continua pe tot parcursul zilei, iar nivelurile de zahăr și acid din sânge revin la normal.
O banană medie conține aproximativ 3 grame de fibre, iar adăugarea ei într-un castron de ovăz vă poate ajuta nu doar să vă îmbunătățiți sistemul digestiv, ci și să creșteți senzația de sațietate și să susțineți regularitatea.
Asocierea alimentelor sănătoase, bogate în fibre, bogate în carbohidrați, cum ar fi o banană, cu grăsimi sănătoase pentru inimă și o sursă bună de proteine, poate fi mai benefică pentru glicemia și reglarea apetitului.
Bananele, de asemenea, sunt ideale când sunt combinate cu unt de arahide sau un ou fiert.
De asemenea, conform medicilor, nu trebuie să mănânci niciodată banane pe stomacul gol. În ciuda faptului că sunt încărcate cu nutrienți, sunt de natură acidă și pot provoca probleme digestive severe.
În schimb, combinați fructele cu fructe uscate precum migdalele, nucile și alte fructe precum merele pentru a minimiza conținutul de acid. Experții în sănătate spun că conținutul ridicat de magneziu poate provoca, de asemenea, un dezechilibru între calciu și magneziu din sânge, care poate avea în continuare un efect negativ asupra sistemului cardiovascular.