Sari la conținut

De ce nu ar trebui să dormi cu gura deschisă

durere de cap dimineata
sursa foto: pexels
Cauza spasmelor musculare nocturne

Poate că ați auzit că păianjenii intră în gură atunci când dormiți, dar nu acesta este motivul pentru care un expert ne îndeamnă să ținem gura închisă.

Deși zvonul conform căruia înghițim opt arahnide în fiecare an în timp ce dormim s-ar putea să vă fi bântuit ani de zile, vă va bucura, fără îndoială, să știți că nu este adevărat. În timp ce dormim, emitem o mulțime de vibrații și zgomote – de la respirație la bătăile inimii noastre, răsucirea, întoarcerea și sforăitul – toate acestea fiind un semnal pentru păianjeni că ar trebui să stea departe.

Dar chiar și așa, se pare că este totuși important să ținem gura închisă atunci când dormim. Respirația pe gură poate cauza mai multe probleme decât gura uscată și pernele îmbibate. Potrivit lui Rebecca Swain, expert în saltele de la Winstons Beds, dormitul cu gura deschisă poate duce la „respirație urât mirositoare și sforăit”.

Motivul pentru care poate cauza respirația urât mirositoare este că respirația pe gură afectează fluxul de salivă, care de obicei vă menține gura curată. De asemenea, poate face ca cineva să sforăie deoarece aerul lovește partea din spate a capului gâtului, provocând vibrații enorme.

De ce nu ar trebui să dormi cu gura deschisă?

sforait
sursa foto: pexels

Dar asta nu este tot. Rebecca a adăugat: „Unii oameni cred că ar putea fi cauza dinților strâmbi!”

Cercetătorii au descoperit că respirația pe gură poate provoca complicații dentare grave. Potrivit unui studiu publicat de BioMed Research International, cei care respirau pe gură aveau mai multă placă pe dinți decât cei care respirau pe nas.

Respirația cronică pe gură poate face ravagii și la nivelul gingiilor, deoarece poate usca țesuturile orale, ceea ce poate duce la inflamații sau iritații. În cele din urmă, un studiu publicat în ACTA Otorhinolaryngologica Italica a constatat, de asemenea, că există o legătură între respirația pe gură și alinierea greșită a dinților.

Expertul în somn recomandă să vă puneți o pernă sub bărbie atunci când dormiți pe o parte, pentru a vă menține maxilarul închis.

Dacă acest lucru nu ajută, Dr. Roger Henderson a spus anterior: „Pentru a ajuta la reducerea respirației pe gură și a congestiei nazale, utilizați un spray salin sau un decongestionant nazal, dormiți pe spate cu o pernă suplimentară pentru a vă sprijini capul și a ajuta la promovarea respirației nazale. Încercați să vă păstrați casa cât mai lipsită de alergeni și practicați în mod conștient respirația pe nas în timpul zilei pentru a vă antrena în obiceiul respirației nazale.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel