Categories: Stil de viaţă

De ce mezelurile devin lipicioase? Atenție! Carnea folosită ar putea proveni de la un animal bolnav

Din cuprinsul articolului

Este cunoscut faptul că mezelurile nu fac parte din categoria celor mai sănătoase alimente. Adesea, acestea sunt intens procesate și pline de aditivi și E-uri.

Majoritatea mezelurilor din comerț sunt intens procesate și conțin un nivel prea mare de aditivi și coloranți pentru a le îmbunătăți aroma și aspectul.

În acest sens, este important să citești cu atenție eticheta și să nu alegi produsele foarte ieftine. De cele mai multe ori, acestea sunt pline de substanțe dăunătoare.

Aceste substanțe alterează aspectul și gustul produselor după deschidere. Astfel, se poate dezvolta acea peliculă lipicioasă, care apare după deschiderea mezelurilor și păstrarea acestora la frigider.

De ce devin mezelurile lipicioase?

„Citirea etichetei nu lămureşte majoritatea oamenilor. E-urile trecute acolo nu explică clar conţinutul lor”, spune Liana Conţiu, nutriţionist– dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară din Târgu Mureş, potrivit realitatea.net.

Ne putem da seama foarte simplu dacă produsele nu sunt de calitate superioară.  De obicei, preţul mic şi termenul de valabilitate îndelungat ne poate confirma banuiala că sunt nişte produse artificiale. Eticheta, în acest caz, este aliatul nostru principal. Este necesar să știi cum să citești o etichetă și ce anume să eviți.

Ce conţin mezelurile? Dincolo de carne de proastă calitate, se foloseşte o cantitate mare de apă şi grăsime care măresc cantitatea de produs.

„Cantitatea de carne e nesemnificativă, o mare parte sunt tocăturile – carne dezosată mecanic- în mare parte resturi de carne. Şi apoi urmează lista aditivilor: glutamat monosodic care dă gust foarte bun şi provoacă dependenţă, nitriţi şi nitraţi de sodiu, arome sintetice, coloranţi”, mai spune Liana Conţiu.

Toate aceste adaosuri, cum ar fi amidonul, plus faptul că mezelurile nu sunt tocmai proaspete sau calitatea cărnii nu este cea mai bună le fac lipicioase, după câteva zile de stat la frigider.

Cu atât mai mult există şi studii care arată că, atunci când carnea de vită folosită la producerea mezelurilor provine de la un animal bolnav, produsul finit capătă acea peliculă lipicioasă.

 

Recent Posts

Horoscop RUNE 25 noiembrie-1 decembrie. Mihai Voropchievici anunță zodiile copleșite de cadouri și atenții

Horoscop RUNE 25 noiembrie-1 decembrie. Mihai Voropchievici a prezentat previziunile astrale pentru toate semnele zodiacale,…

18 minute ago

Cum să acționezi în cazul unui abuz. Care sunt semnalele internaționale de ajutor pentru victime

Semnalele internaționale de ajutor. Dacă suspectezi că cineva este abuzat, este important să acționezi cu…

48 de minute ago

Diana Șoșoacă, anchetată de Poliție, chiar în ziua alegerilor. S-a filmat în cabina de vot

Diana Șoșoacă, anchetată de Poliție, chiar în ziua alegerilor. Poliția Capitalei efectuează verificări după ce…

o oră ago

„Nu se poate! Nu e adevărat!” Florin Piersic, mesaj cutremurător după mortea lui Gabriel Cotabiță

Devastat de moartea cântărețului Gabriel Cotabiță, la doar 69 de ani, Florin Piersic a transmis…

2 ore ago

Alegeri prezidențiale 2024. Prezența la vot până la ora 13.00. Mesajele oamenilor politici la ieșirea de la urne

Alegeri prezidențiale 2024. Duminică, 24 noiembrie, românii votează pentru alegerea viitorului preşedinte. Aceștia trebuie să…

2 ore ago

Vine urgia peste România. Zonele în care va ninge consistent timp de trei zile

Vin zăpezile în România! Prognoza meteo actualizată pentru finalul lunii noiembrie anunță trei zile consecutive…

3 ore ago

Citeste si: