Sari la conținut

De ce marii bucătari pun întotdeauna hârtie de copt la baza cuptorului? Trebuie să știți acest truc!

Sursă foto: Envato

Înainte de a utiliza această metodă, totuși, este important să verificați dacă cuptorul dvs. are în partea de jos orificii de aerisire. Dacă le are, această metodă de coacere nu va fi posibilă. În acest caz, majoritatea producătorilor de cuptoare recomandă să nu se pună hârtie de copt direct pe elementele de încălzire sau pe fundul cuptorului, deoarece acest lucru poate bloca circulația corectă a aerului și poate duce la supraîncălzire. Hârtia de copt nu este concepută să reziste la temperaturi foarte mari și se poate aprinde dacă este expusă la o sursă directă de căldură intensă.

Evită să faci această greașeală

Sursă foto: Pexeles

Hârtia de copt nu trebuie refolosită, chiar dacă arată bine, atrag atenția experții. Reutilizarea acesteia s-ar putea să nu fie cel mai sănătos lucru pe care îl faci, scrie foodstory.ro. Joke Herremans, un expert în chimie, arată că foaia subțire are un strat de silicon sau PFAS)n.r: substanțe perfluoroalchilice). Acestea sunt substanțe care nu sunt prezente în mod natural în mediul înconjurător. Silicoanele și PFAS fac hârtia de copt rezistentă la apă și grăsime.

Atunci când folosiți foile de hârtie în mod regulat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceste substanțe. Dar atunci când refolosiți hârtia pergament, aceste substanțe chimice pot fi eliberate.

Pentru a fi în siguranţă, folosiți hârtia copt o singură dată. Există, de asemenea, opțiuni de hârtie fără silicon, astfel încât să puteți coace fără riscul de a elibera substanțe chimice toxice.

Cum așezi hârtia de copt în tavă

Hârtia de copt ar trebui să strălucească. Partea lucioasă trebuie pusă în sus când pregăteşti ceva la cuptor. Aceasta este partea din silicon, antiaderentă și cea cu care alimentele ar trebui să intre în contact. Dacă aşezi partea alunecoasă în sus, mâncarea se va desprinde cu ușurință. În caz că o pui pe partea opusă, preparatul va fi bun, dar va fi ceva mai greu de îndepărtat.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel