Sari la conținut

De ce marii bucătari pun întotdeauna hârtie de copt la baza cuptorului? Trebuie să știți acest truc!

Sursă foto: Envato

De ce să pui hârtie de copt pe fundul cuptorului? Există trucuri mici, dar importante, ascunse în bucătărie, care pot schimba complet rezultatul final.

De ce să puneți hârtie de copt pe fundul cuptorului? Acest pas simplu vă poate ajuta să obțineți o crustă crocantă perfectă, economisind în același timp, timpul pe care l-ați petrece altfel curățând cuptorul.

Care este secretul?

Prin îndepărtarea grătarului și instalarea în locul acestuia hârtie de copt direct pe fundul cuptorului, permite un transfer mai bun al căldurii și o coacere uniformă.

În plus, acest truc vă protejează cuptorul de petele încăpățânate, ceea ce va face curățarea mai ușoară și îi va prelungi durata de viață.

Bucătarii profesioniști știu că cheia pentru o coacere perfectă constă în utilizarea corectă a căldurii. Atunci când puneți hârtie de copt pe fundul cuptorului și vasul de copt direct pe ea, căldura este transferată mai eficient către mâncare.

În acest fel, alimentele se gătesc mai repede și mai uniform, ceea ce este ideal pentru mâncăruri precum pizza, pâine, carne de pasăre sau legume, unde dorim o crustă perfectă și un interior suculent. Această tehnică asigură că toate ingredientele sunt gătite uniform, ceea ce este uneori dificil de realizat cu grătarul convențional.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel