Din cuprinsul articolului
Multe persoane se confruntă cu greutatea în plus, deși, aparent, au un stil de viață sănătos. „De ce mă îngraș, chiar dacă am grijă de dieta mea zilnică?” este o întrebare pe care nutriționiștii o întâlnesc adesea. Adevărul este că, de fapt, s-ar putea să nu ai un stil de viață atât de sănătos precum crezi.
Exercițiile fizice sau, mai bine spus, lipsa lor, pot fi un factor important în determinarea greutății corporale. Anumite persoane nu pot menține greutatea fără sport. În plus, sportul are nenumărate beneficii ăentru sănătate și ar trebui să fie practicat indiferent de greutate.
Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie un alt motiv pentru care pierderea în greutate ar putea fi mai complicată: gustările. Deși par inofensive, gustările dintre mese ne pot afecta greutatea și metabolismul.
„De ce mă îngraș deși am un stil de viașă sănătos?”
„Nu ne îngrășăm din mâncare, ci din ronțăieli.
Până în anii ‘70 nu existau alimente ambalate și nicio posibilitate să găsești ceva de ronțăit la colț de stradă. Până acum 50 de ani nu mânca nimeni în mașină, pe stradă sau în canapea… majoritatea preparatelor nu puteau fi consumate decât stând la masă și folosind tacâmuri.
Se mâncau sandvișuri doar când mergeai la picnic sau plecai într-o călătorie și aveai un drum lung de făcut.
Cercetătorii de la Harvard Institute of Economic Research au publicat un studiu cu titlul “De ce sunt americanii obezi?” Răspunsul a fost: obiceiul de a mânca între mese, adică snacking-ul! A fost analizat comparativ consumul zilnic de alimente între anii 1976 și 1996 și s-a observat o creștere a aportului de calorii înafara meselor de 240%.
Cu alte cuvinte este suficient să eliminăm din alimentația zilnică tot ce este ambalat și ușor de ronțăit și să ne concentrăm pe mâncarea clasică, consumată la cele 3 mese principale. Surpriza este că și slăbim, un pachet de chips-uri sau biscuiți au calorii cât o ciorbă și o tocăniță la un loc”, dezvăluie Mihaela Bilic pe Instagram.