Din cuprinsul articolului
Durerile abdominale sunt foarte comune și, de multe ori, inofensive. Cu toate acestea, este important să acordăm mai multă atenție dacă persistă sau nu au o cauză evidentă, precum efortul.
Durerea abdominală este resimțită de pacient în orice punct situat între piept și zona inghinală, în cavitatea abdominală.
Adesea, „durerea într-o parte” este acuzată de foarte multe persoane, însă, în majoritatea cazurilor, acestea se ameliorează rapid și nu implică alte complicații.
Totodată, în unele cazuri, durerea poate semnala și o afecțiune mult mai complexă, care necesită investigații ample. Acestea pot fi afecțiuni ale organelor interne abdominale.
Înainte de diagnostic, trebuie să acorzi atenție caracteristicilor durerii. Trebuie să reții elemente precum:
Acumularea de gaze este una dintre cele mai comune cauze ale durerii abdominale, atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă. Adesea, este o durere intensă, care se simte ca o crampă și apare după masă. Se poate manifesta la toate vârstele, inclusiv bebeluși.
Pacienții care suferă de sindromul intestinului iritabil se confruntă cu astfel de dureri abdominale. Acestea sunt asemănătoare cu crampele, de scurtă sau lungă durată.
Calculii sunt pietre de mici dimensiuni care se pot depune în diverse organe, inclusiv vezica biliară. Vezica biliara este situata la nivelul ficatului, in partea dreapta superioara a abdomenului. Atunci cand se acumuleaza un anumit material, cum ar fi colesterolul, la nivelul acesteia, se formeaza calculii, scrie sfatulmedicului.ro.
Aceasta este o cauză cunoscută a durerii în partea dreaptă. Apendicele este un mic organ situat in partea dreapta abdominala, de obicei inferior, care atunci cand se inflameaza da o durere extrem de intensa, ce apare brusc in timpul unei activitati obisnuite. Este foarte important să ajungi la medic imediat ce simptomele apar. Durerea poate fi însoțită de durere în jurul buricului, greață și durere care iradiază în picior.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…