Din cuprinsul articolului
Vaccinurile anti-COVID sunt concepute pentru a oferi o protecție sporită împotriva virusului SARS-CoV-2. Cu toate acestea, anumite persoane încă se infectează după schema completă de vaccinare. Prof. Alexandru Rafila explică de ce se întâmplă acest lucru și, de asemenea, de ce anumite persoane vaccinate riscă infectarea.
Specialiștii în sănătate subliniază faptul că vaccinurile protejează împotriva formelor grave de boală provocate de virus. Cu toate acestea, experții susțin că riscul infectării nu este exclus complet.
Persoanele vaccinate încă se pot infecta, deși acest risc este redus în mod substanțial, spre deosebire de riscul la care persoanele nevaccinate se expun.
Deși se pot infecta, persoanele vaccinate vor manifesta o formă ușoară de boală sau chiar asimptomatică.
Riscul infectării, chiar și în cazul persoanelor imunizate, este direct asociat cu nivelul de anticorpi dezvoltat.
„Pentru că nu exista un vaccin perfect. Niciun vaccin nu este perfect. Noi avem copii vaccinați împotrivă rujeolei care se imbolnvesc. da, sunt foarte rare cazurile.
S-a observat care sunt persoanele care se îmbolnăvesc după vaccinare, eu cunosc persoane vârstnice cu boli cronice și care în ciuda faptului că au 2 doze de vaccin au un nivel de anticorpi foarte scăzut.
Asta este situația. Când văd că se reduc cazurile grave și reduc decesele cu 80-90% atunci am toate motivele să pledez în favoarea vaccinării”, explică Prof. Alexandru Rafila.
„Nu cred că avem suficiente date în momentul de față. Din ceea ce stiu și de la colegii mei, cantitatea de virus eliminată în infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare decât la tulpina clasică. Asta face ca transmisibilitatea să fie mai mare. În loc să elimin de exemplu 100 de milioane de particule virale, elimin 100 de miliarde. De o mie de ori mai mult!
Sigur că și aceasta boala este mult mai transmisibilă în momentul de fata pentru că daca ai o cantitate de microorganism infectant mai mare și transmisibilitatea este mai mare” a explicat profesorul Rafila la Antena 3.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…