Din cuprinsul articolului
Psihologii au făcut o listă cu motivele pentru care bărbații fug de căsătorie. Acesta se confruntă cu o serie de frici, impuse atât de societate, cât și în subconștient de propriile mame.
-
Succesul pe plan profesional sau pe plan social
În ziua de astăzi este din ce în ce mai auzită expresia „vreau să îmi trăiesc viața”. În momentul în care situația financiară sau cea socială deschid calea spre noi oprtunități de relaționare cu persoanele femenine, un bărbat nu se poate mulțumi doar cu statutul de bărbat căsătorit. În astfel de cazuri, căsătoria este văzută ca o capcană prin care bărbatul este privat de o serie de libertăți prin care își poate savura succesul.
-
Bărbații fug din cauza unei traume în familia în care a crescut
Un copil devenit adult într-o familie în care au predominat certurile, problemele de comunicare, în care s-au auzit jigniri sau chiar a avut loc un divorț, este marcat la nivel subconștient de acest trecut. Relația disfuncțională a părinților, se vede de cele mai multe ori, în viața de adult al copilului, care la rândul său, este atras doar de relații disfuncționale pe care le consideră ca fiind normale. Un bărbat crescut într-o astfel de familie, conform psihologilor, în majoritatea cazurilor va refuza ideea de căsătorie și de copii.
-
Trauma unei foste relații
Da – și bărbații suferă atunci când se încheie o relație. O despărțiere dureroasă, un diagnostic al fostei partenere, un accident – sunt factori care pot influența decizia unui bărbat de a dori să rămână singuri. Din punct de vedere psihologic, este o modalitate adoptată de ei pentru a se feri de o nouă suferință.
-
Efectul de gașcă sau de prietenii toxice
În cazul bărbaților burlaci, ce fac parte dintr-o gașcă formată tot din burlaci, noțiunile de „căsătorie” și „copil” sunt total eronate întrucât acestea nu îi pot oferi plăcerea de care se poate bucura în „viața de burlac”.
-
Bărbații fug de femeia în sine
Unele femei aflate într-o relație ajung să facă o obsesie din a se căsători cu cineva pentru a bifa anumite norme impuse în subconștient de societate.Un astfel de comportament compulsiv, din păcate, poate duce la îndepărtarea partenerului de viață. În astfel de cazuri, femeiele sunt incapabile să conștientizez că problema stă la ele.
-
Viciile și dependețele
Pe fondul unor evenimente din copilăriei sau a unei traume din viața de adul, bărbații pot cădea în plasa viciilor precum jocurile de noroc, consum de stupefiante sau înclinații spre pornografie. Toate acestea, îl pot împiedica în a-și construi o serie de valori sănătoase pentru o viață echilibrată.
-
Bărbații fug din cauză unor probleme de natură psihică
Avem mai multe tipuri de tulburări :
- Tulburarea narcisistă – unii bărbați se consideră mult prea frumoși și mult prea deștepți pentru a se oferi unei singure femei. Ei au nevoie de validari permanente. O astfel de tulburare vin din felul în care a fost crescut de propria mamă
- Tulburarea paranoidă – senzația permanentă că toată lumea din jur îi vrea răul și complotează împotriva lui, prin urmare și femeile îi vor face același lucru.
- Tulburarea psihopată – incapacitatea de a dezvolta sentimente pentru o persoană. Bărbații carr manifestă o astfel de tulburare, vor intra în relații, pentru a se folosi de ele în a-și atinge scopurile, însă nu se vor căsători niciodată.
- Tulburarea histrionică – cei care se confruntă cu o astfel de tulburare, văd viața ca pe o scenă de teatru, în care ei, în calitate de personaje principale, strălucesc. Cu cât experința vieții este trăită la un nivel mai profund, cu atât dorința de a împărtăși „succesul” cu o femeie scade
- Tulburarea borderline – bărbații cu această categorie trăiesc cu senzația că își doresc o viață de familie, ajung să se implice într-o relație serioasă, după care … clachează emoțional. În cazul lor, revenirea stă în fuga de lângă persoana alături de care a construit, iar după o perioadă revine și începe un proces ciclic.