Din cuprinsul articolului
Deși multe persoane preferă să consume cafeaua ca atare, părerile sunt împărțite. Se pare că laptele adăugat în cafea poate avea beneficii neașteptate și, de asemenea, poate diminua aroma puternică. Iată de ce este indicat să adaugi lapte în cafea sau ceai, potrivit unui expert în nutriție.
Cafeaua și ceaiul conțin o substanță numită tanin. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezenți în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu. Deși acestea au efecte benefice, pot interveni în absorbția unor nutrienți esențiali.
Mihaela Bilic, expert în nutrițieși boli metabolice, explică de ce este indicat să consumăm aceste două băuturi cu lapte și ce efect poate avea acest lucru asupra organismului.
„Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț. Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte.
Plus-uri:
-lactoza din lapte o îndulcește cat să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr
-proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore
-are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare
-ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii
‼️Minus-uri:
-unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului – dar eu îl văd tot un avantaj
-aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte
Porția corectă: 2-3 cafele pe zi, de preferat între mese (pe post de gustare) sau, și mai bine, în loc de masă (poate ține loc de mic dejun)”, explică nutrișionistul pe Instagram.
„DE CE englezii pun lapte în ceai? Ca să blocheze efectul taninurilor!
Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă ceaiul negru are un inconvenient: blochează absorbția fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.
Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească. Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat”, dezvăluie Mihaela Bilic, pe Instagram.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…