Din cuprinsul articolului
Potrivit unui specialist în nutriție și fitness, ciorba nu este cea mai bună opțiune pentru masa de prânz, mai ales dacă urmezi o dietă. Aceasta conține multe calorii și, de asemenea, nu îți satisface foamea pentru mult timp.
Ciorba este unul dintre preparatele recomandate pentru masa de prânz. Totuși, dacă urmezi o dietă de slăbire, este important să știi că aceasta conține o mare parte din caloriile permise pentru masa de prânz. De asemenea, nu oferă organismului toți nutrienții necesari, motiv pentru care foamea va reveni în scurt timp.
Iată ce spune Cori Grămescu, specialist în nutriție și fitness, despre ciorbă și de ce nu este recomandată pentru masa de prânz.
Ciorba nu poate satisface toate nevoile organismului și nu este indicată la masa de prânz dacă urmezi o dietă
„Am în faţă o descompunere a unei porții de ciorbă. Am rugat-o pe mama să facă o ciorbă de văcuță decentă. Nu este cu smântână, nu are foarte mult cartof, este o porţie mititică de ciorbă. Am şi cântărit alimentele.
Avem 150 de grame de legume. Porţia de carne este de 60 de grame, este carne de rasol, grasă. Şi zeama de la ciorbă. Şi am făcut calculul. Amestecul de legume are 140-150 de kilocalorii, carnea are 130 de kilocalorii, iar zeama are 193 de grame şi eu am calculat-o cu un aport minimal de ulei, o linguriţă per porţie. Mai rezultă şi de acolo 100 de kilocalorii. În total avem 380 de kilocalorii.
În mod normal, la o masă de prânz, în regimurile de slăbire, prânzul înseamnă undeva la 500-600 de kilocalorii. Dacă mâncaţi doar atât, aveţi 350-400 de grame de mâncare la o masă. Dacă veţi mânca doar ciorbă la prânz, în decurs de o oră şi jumătate – două ore, fie vă apucă din nou pofta de mâncare, fie veţi resimţi în jurul orei 16.00 sau 17.00 o poftă semnificativă de dulce pentru că la prânz nu v-ați acoperit necesarul de fibre”, explică specialistul pe Facebook, citată de DC News.