De ce este bine să consumăm MIGDALE zilnic. Sunt fabuloase pentru multe afecțiuni

Migdale și beneficiile consumului de migdale. Aveți probleme cu insomnia? Puteți rezolva problema într-un mod simplu și gustos.

Serviți înainte de culcare 50 grame migdale sau caju. Acești sâmburi sunt bogați în triptofan și magneziu și ajută la relaxarea musculaturii și a sistemului nervos. Triptofanul acționează ca un antidepresiv.

15-20 de sâmburi de migdale pe zi reprezintă cantitatea optimă de care ai nevoie. Interdicție au doar persoanele cu pietre la rinichi și cele cu disfuncții biliare.

Aroma migdalelor este binevenită în orice prăjitură. Dar gustosul sâmbure are multe alte calități, pe care medicina naturistă le folosește din plin.

De exemplu, protejează inima și creierul, stimulează imunitatea și furnizează energie când ești obosit și stresat.

Lista compușilor care dau o valoare nutrițională excepțională migdalelor este foarte bogată: vitamina E, vitamine din complexul B, Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine și fibre.

20 de migdale, circa 40 grame, consumate zilnic, acoperă 12% din necesarul de proteine al organismului și 35% din cel de vitamina E, antioxidantul care previne cancerul.

În plus, aceeași cantitate de migdale conține echivalentul de calciu al unui sfert de ceașcă de lapte.

60 ml de ulei de migdale dulci, dimineața, pe stomacul gol, este un leac util împotriva constipației.

În cazul diabeticilor, se recomandă înlocuirea cafelei naturale cu migdale dulci prăjite și măcinate, acestea putând fi folosite și pentru sporirea valorii nutritive a mâncărurilor, prin adăugarea în ciorbe sau supe.

Dacă aveți migrene, aplicați pe tâmple cataplasme din migdale amare pisate, iar în stări de nervozitate se poate consuma pulberea acestor sâmburi, adăugată la supe de legume.

Și nu în ultimul rând, migdalele ne dau și… lapte. Laptele de migdale este soluția ideală pentru cei cu intoleranță la lactoză, pentru raw-vegani sau pentru cei care vor să încerce ceva nou. Cum se prepară acest lapte delicios: lăsați migdalele în apă peste noapte, iar dimineața puneți-le în blender, cu apă plată și mixați. Apoi ajutați-vă de un tifon și strecurați laptele de coji. Aceste coji pot constitui un blat excelent pentru prăjituri vegane.

Așadar, nimic nu se aruncă, folosiți migdalele la maxim!

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

12 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

41 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

51 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: