In ciuda faptului ca medicii sfatuiesc sa evitam complet consumul de alcool, ultimele studii arata ca vinul rosu are foarte multe beneficii pentru organismul nostru.
Insa nu toate soiurile de vin rosu sunt benefice pentru organism! Medicii sistin ca vinurile rosii seci, dense, care au un buchet foarte puternic, scad nivelul colesterolului din organism cu pana la 9 procente la pacientii care nu sufera de nicio afectiune si cu 12 procente la cei care au deja nivelul colesterolului ridicat. Mai mult decat atat, un pahar de vin rosu consumat in fiecare zi actioneaza ca un adevarat medicament asupra intregului corp, dupa cum urmeaza:
Vinul rosu protejeaza inima si vasele de sange!
Aceasta bautura este foarte bogata in polifenoli care au un important rol antioxidant. Acestia contribuie la pastrarea elasticitatii vaselor de sange si actioneaza ca un anticoagulant natural. Acesti compusi mai sunt considerati si aspirina naturala de multi cercetatori.
Vinul rosu scade glicemia
Boabele de struguri negri contin foarte mult resveratrol, un compus natural care are rolul de a mentine echilibrul zaharului sin sange. In baza acestor descoperiri, foarte multi oameni diagnosticati cu diabet au primit de la medici suplimente de resveratrol iar nivelul zaharului din sange a scazut drastic.
Continuarea pe Lyla.ro