Din cuprinsul articolului
Ani la rând, medicii au recomandat înlocuirea laptelui praf din alimentația bebelușilor cu alăptarea la sân. La baza acestor recomandări s-au aflat nenumărate cercetări care demonstrau efectele benefice ale alăptării pentru mame și bebeluși.
O meta-analiză arată că femeile care alăptează sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta afecțiuni sau boli cardiace sau de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.
Beneficiile alăptării pentru mame și bebeluși sunt bine studiate . Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alăptarea reduce infecții respiratorii și, mai mult, are un risc mai mic de deces din cauza bolilor infecțioase în rândul copiilor care au fost alăptați.
Autorul principal al studiului, Dr. Peter Willeit, a spus: „Studiile anterioare au investigat asocierea dintre alăptare și riscul de boli cardiovasculare la mamă; cu toate acestea, constatările au fost inconsecvente în ceea ce privește puterea asocierii și, în special, relația dintre diferitele durate de alăptare și riscul de boli cardiovasculare, potrivit openaccessgovernment.org.
Studiul multinațional a fost publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii (JAHA). Cercetătorii au analizat informațiile despre sănătate femeilor din Australia, China, Norvegia, Japonia și SUA.
În comparație cu femeile care nu au alăptat niciodată, femeile care au raportat că au alăptat în timpul vieții au avut un risc scăzut cu 11% de a dezvolta boli cardiovasculare.
În plus, pe o perioadă medie de 10 ani, femeile care au alăptat la un moment dat în viață au avut cu 14% mai puține șanse de a dezvolta boli coronariene, cu 12% mai puține șanse de a suferi accidente vasculare cerebrale și cu 17% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.
Studiul a evidențiat că femeile care au alăptat timp de 12 luni sau mai mult de-a lungul vieții par să aibă mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare decât femeile care nu au alăptat.
Studiile arată că alăptarea are beneficii semnificative asupra sănătăţii mamelor. Printre acestea se numără:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…