Categories: Stil de viaţă

De ce e recomandată circumcizia în primul an de viață?

Riscurile legate de circumcizie sunt relativ reduse în primul an de viață, dar cresc odată cu vârsta pacienților, conform unui nou studiu.

În cadrul acestui nou studiu, publicat luni în revista JAMA Pediatrics, au fost folosite date cu privire la circumcizia nou-născuților cu vârsta mai mică de un an, a băieților între 1 an și 9 ani, precum și a băieților de peste 10 ani. Acest studiu nu cuprinde date cu privire la copiii care au supuși unor circumcizii rituale, în afara cadrului medical. În total, autorii studiului au folosit datele adunate de la 1,4 milioane de circumcizii, dintre care majoritatea au fost realizate în primul an de viață.

„Am aflat că riscurile asociate circumciziei sunt reduse, dar cresc odată cu vârsta pacienților”, a precizat Charbel El Bcheraoui, cercetător la Universitatea Washington din Seattle, coordonatorul acestui studiu.

Aproximativ 0,4% dintre pacienții care au suferit circumcizii în primul an de viață au suferit complicații legate de această procedură. Acest risc crește de aproximativ 20 de ori în intervalul de vârstă 1 — 9 ani, și este de 10 ori mai mare în rândul pacienților de peste 10 ani, prin comparație cu intervalul 1 — 9 ani.

Circumcizia masculină se referă la ablația chirurgicală a prepuțului și este o obligație religioasă pentru copiii evrei dar și un ritual urmat de musulmani.

Acest obicei a fost adoptat și de oameni cu alte convingeri religioase datorită unor potențiale efecte pozitive pentru sănătate, reducând riscul de producere a infecțiilor urinare și al contactării de boli cu transmitere sexuală, printre care și HIV.

Orice familie americană poate avea acces la această practică pentru copiii de sex masculin, dacă părinții doresc acest lucru, conform unei recomandări din 2012 a Academiei Americane de Pediatrie, care face trimitere la beneficiile acestei practici.

Conform studiului publicat în JAMA Pediatrics, aproximativ 0,4% dintre pacienții care suferă această procedură ajung să manifeste complicații. Astfel, uretra este afectată în 0,8/1 milion de circumcizii, în timp ce în 702/1 milion de cazuri circumcizia nu a fost completă, rămânând părți ale prepuțului neîndepărtate.

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

10 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

30 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

3 ore ago

Citeste si: