Sari la conținut

De ce e mai bine să faci sex sau exerciții fizice, pe stomacul gol?

Cu toții știm despre lucrurile pe care nu e bine să le facem pe stomacul gol, însă există activități și obiceiuri care sunt mai indicate înainte de a mânca.

Exerciții fizice

Un nou studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție a scos la iveală că exercițiile fizice de dimineață, inainte de micul dejun, duc la rezultate vizibile. Participanții la studiu care au făcut sport pe stomacul gol au pierdut cu 20% mai multă grăsime.

Sex

Digestia consumă multă energie, lucru de care ai nevoie și pentru o bună performanță în pat. Când un bărbat mănâncă mult, sângele de care are nevoie pentru erecție, ajunge la nivelul stomacului. Chiar dacă nu e imposibil să faci sex cu burta plină, erecția ar putea avea de suferit. Un stomac plin afectează și libidoul feminin, de asemenea deoarece poate duce la balonare.

Somn

O masă bogată luată chiar înainte de culcare înseamnă un somn agitat, dacă nu chiar indigestie sau arsuri la stomac. Nu e indicat, însă, să te culci nici cu stomacul gol, așa că poţi să iei o gustare uşoară care să îţi potolească foamea: o salată, o supă, un iaurt cu nuci, o brânză de vaci, o bucată mică de carne cu legume, o omletă cu legume.

Medicamente

Anumite medicamente, precum cele împotriva tuberculozei și viagra, sunt indicate pe stomacul gol. Motivul. alimentele pot împiedica absorbția lor completă de câtre organism.

Învățat

Cercetătorii de la Yale School of Medicine u publicat în 2006 un studiu, potrivit căruia, foamea ajută studenții să învețe mai ușor. Un hormon produs de organism pe stomacul gol stimulează o anumită zonă a creierului responsabilă cu memoria.

Apă

Apa, pe stomacul gol, imediat ce te-ai trezit are numeroase beneficii asupra sistemului digestiv si circulator. Tratamentul este simplu. Imediat cum te-ai trezit, inainte de periajul dintilor sau baia de dimineata, bea trei pahare de apa. Iti poti incepe rutina obisnuita de dimineata, dar asteapta 45 de minute inainte de a consuma ceaiul obisnuit si micul dejun.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel